Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2015 12:11:15
Deli članek:

Ostro sporočilo Gajserja, ki na novinarska vprašanja ni odgovarjal (video)

Grega Wernig

Danes dopoldan je bila v Ljudskem vrtu organizirana novinarska konferenca pred jutrišnjim gostovanjem v Velenju, prvič pa se je v vlogi trenerja pred mikrofone postavil Saša Gajser in takoj poskrbel za kontroverznost.

Donedavnega pomočnik trenerja Anteja Šimundže, ki bo vijoličaste vodil vsaj do imenovanja novega stratega, je prišel pred sedmo silo, zrecitiral svoj monolog, nato pa odšel, ne da bi dovolil kakršno koli novinarsko vprašanje.

"V prvi vrsti bi se vam rad opravičil, ker na vaša vprašanja ne bom odgovarjal. Iz enega razloga, ki vam ga bom zdaj razložil. V trenutku, ko mediji tekmujete in analizirate stvari, kakor jih analizirate, ni potrebno kaj veliko dodati. Energija, ki jo vi sporočate skozi 'strokovne, čudo' članke, nas ne zanimajo ... Moja energija je usmerjena samo v dobrobit ekipe, ki se je znašla v položaju, ki je v športu - po mojem skromnem mnenju - včasih normalen, kakor za koga," je za začetek dejal Gajser.

"Moja naloga je, da fante obvarujem pred temi analizami, ki se pojavljajo v medijih in ki po mojem osebnem mnenju - do njega imam pravico - niti slučajno ne držijo. Moram povedati, da je klub pokazal veličino, da imamo igralci in trenerji ter strokovno vodstvo po odhodu Anteja prepotreben mir, kar je zelo pomembno, in se v miru pripravljamo na naslednje tekme," je nadaljeval nekdanji slovenski reprezentant.

"Moramo pokazati tisto, kar nam je mogoče v nekaterih tekmah manjkalo, in takrat bodo boljši tudi rezultati in igra. Rad bi še povedal, da mi je bila velika čast sodelovati z Antejem Šimundžo, ki je po mojem skromnem mnenju, po vaše naenkrat postal - da ne bom uporabil kakšne grozne besede - nek 'lik' v nogometu, ki ne pomeni nič. Vi pa razmislite, kaj je za sabo pustil Ante Šimundža. Pred letom dni ste potovali po Nemčiji, Portugalski, Angliji. To je moja izjava za javnost, hvala lepa," je zaključil Gajser.