Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Grega Videtič
Grega Videtič
18.08.2015 14:04:31
Deli članek:

Anketa: Olimpija še nikoli ni igrala bolje

Aleš Fevžer

Olimpija je z dobrimi igrami in rezultati poskrbela, da se v Ljubljani vse bolj govori o nogometu. Druga ekipa lestvice domačega prvenstva je nazadnje povsem razorožila aktualne prvake iz Maribora, za mnenje o vzponu Olimpije pa smo vprašali tudi nekatere nogometne obraze.


JALEN POKORN
Če je sredina urejena in če se vse zadeve poklopijo, potem se da skozi delo in s pozitivnim vzdušjem v ekipi storiti marsikaj. Zdaj je v Olimpiji in okoli nje bistveno več pozitivizma, kot ga je bilo v preteklih letih. Zavel je novi veter, dobro in kvalitetno se dela, v ekipi pa so trenutno tudi pravi igralci. Tudi v nedeljo je bilo opaziti, da je želja po uspehu bistveno večja na strani Olimpije kot pa pri nogometaših Maribora. Jaz mislim, da je vse to posledica dogajanja v zadnjih mesecih pri Olimpiji.
Maribor je visoko dvignil letvico. V zadnjih letih je bil s svojim načinom dela lahko vzor vsem prvoligašem, vsi mu skušajo slediti, Olimpija pa je s prihodom Milana Mandarića korak bližje temu vzorcu. Z novim predsednikom se je precej spremenil tudi odnos z navijači, naredili so prvi korak in vzpostavili stik. Noben klub ne more obstajati brez navijačev, način, na kakršnega zdaj delajo, se je izkazal za dobrega, in verjamem, da se bo Olimpija na takšen način lahko približala Mariboru tudi v evropskem pogledu.


DINKO VRABAC 
Kot kaže, je zdaj nastopil čas Olimpije in da se končno tudi ona povzpne na vrh. Zakaj je do tega prišlo, je več razlogov, prav gotovo pa je v prvi vrsti za to najbolj zasluženo novo vodstvo. Morda Olimpija potrebuje še enega ali pa dva nova igralca, pa bo to resnično ekipa, ki jo bo sila težko zaustaviti. Že zdaj je eden glavnih favoritov za naslov prvaka, če ne že glavni. Seveda je tukaj tudi Maribor, potem so še Domžale, ampak prednost bi dal Olimpiji.
Ljubljanski nogometaši imajo zdaj lepo priložnost, da prebudijo navijače. Z dobrimi igrami in rezultati se bodo seveda vrnili tudi navijači, bilo bi zelo lepo, če bi bile Stožice vsako tekmo bolj polne. Upam, da bo nogometaše na naslednji tekmi prišlo pozdravit nekaj tisoč navijačev in da bi skupaj proslavili zmago nad Mariborom. Morajo se še naprej truditi, na vsaki tekmi morajo prikazati takšen obraz kot v nedeljo. Je pa vsekakor prednost ta, da ima Olimpija novo vodstvo, s prejšnjim sodelovanje očitno ni bilo možno in rezultati so bili takšni, kakršni so pač bili.


BRANKO OBLAK
Z mojega vidika je to fantastičen začetek za Olimpijo. Mislim, da Olimpija še nikoli ni igrala bolje kot pa na tekmi z Mariborom. Morda se je razlog skrival tudi v tem, da se je v nedeljo merila z Mariborčani, ki so bili tokrat lahek plen. Mariborčani so v krizi, kar je precej očitno, na drugi strani pa ima Olimpija izjemnega napadalca Ezekiela Hentyja. Vprašanje je, če bo do konca prvenstva sploh ostal v Sloveniji. Po mojem mnenju je v tem trenutku predober za slovensko ligo, svojo kvaliteto pa je pokazal tudi z izjemnim zadetkom in načinom, kako je osmešil mariborsko obrambo. Se bo pa Maribor zagotovo še vrnil, navsezadnje gre za klub, ki ima bogato tradicijo. Bo pa moral še kupiti kaj boljšega, saj gre zdaj zares.  To, da imamo dva močna kluba, je za slovenski nogomet fantastična zadeva. Tudi ta zmaga Olimpije nad Mariborom je še kako dobrodošla za naš nogomet in v tej Olimpiji vidim neko novo zgodbo. Ima dobro obrambo, zablestel pa je tudi Henty, ki se je izkazal s takšno akcijo, kakršne vidimo pri Ronaldu in Messiju.


GORAN JOLIĆ
Če pogledamo na vse te spremembe, ki so se zgodile v zadnjem obdobju, potem vsekakor ni bilo pričakovati takšnega nivoja uigranosti nogometašev Olimpije. Je pa res, da vsi tisti, ki poznamo trenerja Marijana Pušnika, vemo, da je on pravi strokovnjak na tem področju in njegovo delo je že obrodilo sadove. Kot je včeraj že sam pojasnil po tekmi, fantje uspešno izpolnjujejo njegove zamisli in potem vse skupaj izgleda tako, kot je bilo videti na nedeljski tekmi.
Ob kvalitetnem delu in če bodo igralci še naprej izpolnjevali zahteve trenerja, bo to še trajalo. Kolikor jaz poznam gospoda Pušnika, slednji zagotovo ne bo dovolil, da bi šla Olimpija korak nazaj. Pričakujem celo korak naprej oziroma še višji nivo. Fantje so dokazali, da so tega sposobni, po drugi strani pa se bodo morali zdaj spopasti z vlogo favorita in resnega konkurenta za naslov prvaka. Kvaliteto imajo, zdaj bodo morali ta nivo prenesti na vsako tekmo in tako igrati iz tekme v tekmo.


MARKO KMETEC
Kolikor sem do zdaj spremljal dogajanje v tem prestopnem roku, potem ta vzpon Olimpije zame ni presenečenje. Se mi zdi, da je bil že čas, da je prišla močna Olimpija, s tem pa bo na zanimivosti precej pridobilo tudi domače prvenstvo. Vodstvo kluba je sestavilo odlično ekipo, ki je sestavljena na eni strani iz izkušenih, na drugi strani pa iz mladih igralcev. Z dobrim in pravim delom bodo lahko še napredovali, vsekakor bodo morali biti pa na trenutke tudi potrpežljivi. Lahko se zgodi, da bo prišla tudi kakšna slaba tekma, na koncu pa pričakujem, da se bo za naslov borilo več ekip. Ljubljančani so z dobrim startom v prvenstvo precej pridobili na samozavesti, poleg Maribora pa so vseeno prvi favoriti za naslov. Se mi zdi, da bo letošnje prvenstvo še zelo zanimivo.


SENAD TIGANJ
V nedeljo sem spremljal zanimiv derbi in to je zelo pozitivna stvar tako za Olimpijo kot tudi za Ljubljano. Ne bi ravno rekel, da je ta nov obraz Olimpije presenečenje. Menim, da je že bila na zelo dobri poti, da bi lahko napredovala oziroma naredila stopničko več. Z novim vodstvom je dobila neko novo dimenzijo, tudi igralski kader je zelo dober in premore precej kvalitete. To so dokazali tudi na zadnjem derbiju v Mariboru. Premagati Maribor s 3:0 ni kar tako in to je zelo pozitivna stvar. To je dobro tudi za mlade nogometaše Olimpije in lahko so nadvse zadovoljni, da so Mariborčane visoko premagali na njihovem terenu. Toda Maribor zagotovo ni rekel še zadnje. Gre za zelo močno ekipo, ki vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometnem prostoru. Morda jim je hiter izpad iz Evrope pustil določene posledice, ampak ima sposobnega športnega direktorja, ki ve, kaj počne. Boj za naslov prvaka bo zagotovo zelo napet, upam le, da bo Olimpija znala obdržati to igro in da ne bo samo muha enodnevnica. Je pa zdaj zagotovo na pravi poti.