krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

evri Svet24.si

Upokojencem z zajamčeno pokojnino 410 evrov ...

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

vročina Svet24.si

Grozijo dvig temperature zraka za šest stopinj ...

4 beatrice Svet24.si

Britanska princesa ujela hudo zaželenega ...

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

Toni inoT Osebni arhiv9 Njena.si

inoT, ko ugasnejo kamere …

nu
nu
0 04.08.2015 13:00:14

Celjani s Portugalcem v svojih vrstah

NK Celje
Celjani so se okrepili s portugalskim krilnim nogometašem Ericom Henriquejem Estevesom de Sousu. Zdaj že nekdanji nogometaš angleškega Barnsleyja je s Celjani podpisal triletno pogodbo.

Dvajsetletni de Sousa je prve nogometne korake naredil pri portugalskem klubu Fabril Barreiro, pri devetih letih pa se je družina preselila v Anglijo. Tam je naslednjih šest sezon igral v eni izmed akademij v Leedsu. Pri 15 letih ga je vzel Manchester City, pri katerem je ostal eno sezono. V svojo mladinsko akademijo ga je nato povabil Barnsley. Pri klubu iz osrčja britanskega otoka je mladi nogometaš prišel do članske selekcije, a bil v zadnje pol sezone nato posojen v nižjeligaša Hyde United. Pri slednjem je v tem času zbral 14 nastopov in dosegel en zadetek.

"Verjamem, da je Erico tip igralca, ki smo ga iskali. Dobro se znajde na obeh krilnih položajih, hkrati pa tudi ustreza naši strategiji uveljavljanja mladih nogometašev. Je mlad, obetaven, ambiciozen, predvsem pa željan dokazovanja. V zadnjem obdobju ni bil v polnem tekmovalnem pogonu, a smo mu odločeni pomagati, da bi čim prej prišel do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo," je za spletno stran celjskega kluba dejal športni direktor Ambrož Krajnc.

"Prihod v Celje predstavlja korak naprej v moji karieri. S klubom sem se v zadnjem tednu dodobra seznanil, veseli me predvsem dejstvo, da gre za sredino, ki veliko vlaga v mlade nogometaše. Prepričan sem, da je v tej fazi kariere zame to idealno okolje, saj se tukaj odlično dela, treningi so denimo precej intenzivnejši in bolj načrtovani, kot sem jih bil vajen doslej. Zaupanje kluba bom skušal upravičiti s trdim delom in maksimalno angažiranostjo. Verjamem, da lahko moštvu pomagam do čim boljših rezultatov in da lahko tukaj tudi sam napredujem," pa je povedal novinec v celjskem klubu.

Članki iz rubrike