pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb, il
rb, il
0 02.08.2015 11:19:07

KOPER - CELJE: Vrag je odnesel šalo

Nikola Miljković
Tretji prvenstveni krog bodo v nedeljskem večeru (20.15) na Bonifiki sklenili Koprčani in Celjani, ki v dozdajšnjih 180 prvenstvenih minutah še niso okusili slasti zmage.

Po slovesu od mednarodnega prizorišča in drugem zaporednem porazu so na Bonifiki ohranili mirno kri. Niso posegali po revoluciji, po kateri je sicer zadišalo po namigovanjih, da bi utegnil na rumeno-modro klop sesti nekdanji hrvaški selektor Igor Štimac. Predsednik je takšno možnost odločno zavrnil, Rodolfu Vanoliju še naprej maksimalno zaupa, toda italijanski strokovnjak se kakopak zelo dobro zaveda, da bo pri tem ostalo zgolj in samo v primeru, če bodo Koprčani začeli osvajati točke. Zdaj je vrag odnesel šalo, kar bi lahko dejali tudi za jutrišnje goste, ki pa na Obalo vendarle prihajajo vsaj s točko.

IZKLJUČNO REZULTAT
"Zanimajo nas le točke. Izključno rezultat, vse drugo je potisnjeno v ozadje," je v pričakovanju obračuna z grofi povedal Ante Guberac. Naloga ne bo lahka, zdaj bo na igralcih tudi nekaj pritiska, povrhu imajo Galešić, Ivančić in Krivičić nekaj težav s poškodbo, ali bodo lahko igrali, pa bo znano po današnjem treningu. "Ne glede na to, kdo bo igral, preprosto moramo zmagati," pravi prvi mož kanarčkov.


Čeprav se sliši čudno, so Celjani kljub zgolj eni osvojeni točki prvenstvo začeli bolje kot preteklo, ko so dvakrat izgubili in nato dobesedno eksplodirali. "Nismo živčni, ne delamo panike. Pred nami je še 34 tekem," z umirjenim glasom pravi Sunny, zato pa nejevoljo povzroča spoznanje, da so varovanci trenerja Simona Rožmana dobili že tri rdeče kartone. "To je res neverjetno. Mislim, da je bilo nekaj sodniških odločitev, ki nam niso šle na roko. Med njimi je tudi moj zadetek v prvem krogu, ki so ga razveljavili. Ampak tega res ne bi komentiral, za to imamo sodnike. Nihče ni popoln, vsi delamo napake, tako je tudi v nogometu," je pristavil nigerijski napadalec.
Po osvojenem drugem mestu in uvrstitvi v finale pokala se tekmeci dvobojev s Celjani letos lotevajo nekoliko drugače. "V prejšnji sezoni so se moštva navadno postavila višje, tudi njihovi branilci so bili nekoliko bližje našemu golu. Zdaj je to drugače. Nihče si ne upa več stopiti tako naprej, saj se vsi zavedajo naše kakovosti, da smo jih sposobni 'uničiti' prek protinapadov."

SPET JE TREBA NAJTI KLJUČ
Jutri čaka zasedbo iz knežjega mesta ponovitev pokalnega finala. "S Koprom smo izgubili zadnjo tekmo, ki je odločala o pokalnem zmagovalcu, tega prav gotovo ne bomo nikoli pozabili. Pričakovali smo, da bomo osvojili lovoriko, ampak se nam ni izšlo. Domačinom se želimo oddolžiti za tisti poraz, na Obalo odhajamo po zmago. Hkrati pa se zavedamo, da bo tekma zelo težka," je dejal Sunny in na koncu izpostavil, da so Celjani z odhodom Benjamina Verbiča izgubili ključ svoje dobre igre. Z izbranimi besedami je govoril o svojem nekdanjem soigralcu, ki blesti v dresu Københavna: "Fantastičen igralec, zelo nesebičen. V prejšnji sezoni mi je podal za šest ali sedem zadetkov, ta teden je z izjemnim zadetkom v kvalifikacijah za ligo Europa spet pokazal svojo kakovost. Prav gotovo gre za fanta, ki predstavlja prihodnost slovenskega nogometa. Bil je ključ naše dobre igre v pretekli sezoni. Zdaj smo ta ključ izgubili in spet ga moramo najti."

Članki iz rubrike