Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 13.07.2015 22:16:37

Zasuk, ki je prinesel zadovoljstvo

SPS / NKOlimpija.si
Rok Kronaveter se že nekaj časa poti v zeleno-belem dresu Olimpije, kjer od nekoč velikega upa slovenskega nogometa pričakujejo ogromno.

Po zamenjavi v vodstvenih strukturah Olimpije navijači zeleno-belih upajo, da bo letošnja sezona drugačna, predvsem uspešnejša – vsaj od zadnjih dveh, ki so ju končali na sedmem in četrtem mestu. Velika želja je boj za naslov državnega prvaka, ki so ga Ljubljančani nazadnje osvojili pred dvajsetimi leti.

V želji po boju za vrh so odgovorni v klubu poskrbeli za nekaj okrepitev v igralskem kadru. Eden od novincev, od katerega se pričakuje največ, je prav gotovo Rok Kronaveter. Osemindvajsetletni igralec sredine igrišča se je po petih letih vrnil v domovino. Kronaveter je kariero začel pri mariborskem Železničarju ter jo nadaljeval v ptujski Dravi in Rudarju.

Iz Velenja se je poleti 2010 prvič odpravil čez mejo, pot ga je vodila v Nemčijo. Tam je dve leti nosil dres Cottbusa, sledila je selitev v vzhodno soseščino. Preselil se je na Madžarsko k Györu, pri katerem je ostal dve leti, v sezoni 2012/13 se je z njim veselil naslova državnega prvaka. To je bil velik dogodek za Györ, ki se je na vrh madžarskega nogometa vrnil po dolgih tridesetih letih. Pomemben delež pri tem je imel tudi slovenski nogometaš, ki je v klubu vztrajal še eno leto, nato pa odšel. Glavni razlog za to so bile denarne težave, v katerih so se znašli zeleno-beli.

"Odločil sem se oditi, ker ni bilo več smiselno vztrajati," se je dogodkov izpred slabega leta spomnil naš sogovornik, ki je bil po madžarski izkušnji med oktobrom in letošnjim februarjem brez pogodbe. Takrat se mu je ponudila možnost za odhod v Romunijo. "Seveda to obdobje ni bilo prijetno, ampak tako sem se odločil, treniral sem, se pripravljal in čakal na nov klub. Ob koncu februarja sem odšel v Romunijo, s Ploiestijem sem podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, ampak je imel tudi ta klub finančne težave, zato je večina igralcev odšla. Ne glede na vse je bila to dobra izkušnja." Tudi njegove igre v Romuniji so bile dobre, za Ploiesti je odigral dvanajst tekem, se veselil dveh zadetkov in vknjižil še asistenco.


PRAVI KORAK
Rok je rojen Mariborčan, zato nikakor ni presenetljiva njegova izjava izpred nekaj let, da njegova želja ostaja povezana z igranjem v vijoličastem dresu trinajstkratnega slovenskega prvaka. Druga želja pa je bila povezana s tem, da bi čim dlje igral v tujini. Vendar se je prejšnji mesec zgodilo nasprotno. Vrnil se je v Slovenijo in podpisal dveletno pogodbo z Olimpijo.

No, tudi to ne predstavlja velikega presenečenja, v svetu profesionalnega nogometa in današnjem življenju na splošno stvari potekajo zelo hitro, zato so tudi tovrstni zasuki nekaj povsem normalnega. "Tako je, v enem dnevu se lahko vse obrne. Res sem to dejal, ampak moram poudariti, da sem resnično zadovoljen, ker sem v Olimpiji, in zagotovo bom naredil vse, da bi čim bolje odigral. Prepričan sem, da je to zelo dober korak v moji karieri. Rad bi odigral sezono ali dve v domovini, skušal čim bolje izkoristiti priložnost in mogoče nato spet oditi v tujino," je bila iskrena ljubljanska sedmica, ki smo jo povprašali, kaj jo je prepričalo, da se je odločila obleči Olimpijin dres. "Prepričalo me je novo vodstvo, prav tako sem že sodeloval s trenerjem Marijanom Pušnikom, zato mi je njegovo delo znano. S tega vidika je bilo vse v najlepšem redu in menim, da sem storil pravi korak, ko sem se odločil za ta klub. Po drugi strani je to na neki način nov izziv zame, to so stvari, ki so me prepričale."

RAČUNA NANJ
Jasno je, da se od Kronavetra zaradi njegovih kakovosti in izkušenj pričakuje, da bo eden glavnih členov Pušnikove zasedbe. To mu je v pogovoru povedal tudi koroški strokovnjak. "Pogovorila sva se, dejal mi je, da računa name, jaz pa bom to zaupanje skušal vrniti tako, da bom čim bolje odigral in pokazal, da je bila pravilna odločitev, da sem prišel sem." Pritisk bo torej velik, se je pa vezist zelo hitro in brez večjih težav vključil v ekipo, kar je prav gotovo zelo pozitivno. "Poznam razmere v slovenski ligi, pred odhodom v tujino sem pet let igral v njej in vem, kako stvari potekajo. Vzdušje v ekipi je odlično, s fanti se dobro razumemo, precej jih poznam že od prej, zato sem se brez težav vključil v ekipo. Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam mladim igralcem oziroma dam svoj prispevek ekipi, da bomo imeli čim boljše rezultate," je dejal Kronaveter, ki je v slovenskem prvenstvu odigral 125 tekem in dosegel 32 zadetkov.

In kakšna so Kronavetrova pričakovanja za sezono, ki je pred vrati (Olimpija se bo že v soboto pomerila z Gorico)? "Moja in klubska pričakovanja so enaka, želimo se boriti za vrh. Mislim, da mora imeti vsak nogometaš željo po tem, da želi biti najboljši. Naša naloga je, da merimo najvišje kar lahko, videli pa bomo, kaj bo prineslo prvenstvo," je zaključil Kronaveter.

Članki iz rubrike