mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 13.07.2015 21:24:36

Tja, kjer je zabijal kot po tekočem traku

Nikola Miljković
Miran Burgić se je nedolgo tega poslovil od Olimpije, toda žogo bo še naprej brcal v 1. SNL.

Ne, prestop v Olimpijo res ni bila prva poteza. Miran Burgič je med zmaje prišel v nepravem času; ko se niti ni vedelo, kakšna prihodnost čaka klub iz Ljubljane, mu je obljubil zvestobo, a se opekel. V prestolnici je odigral nekaj tekem, toda daleč od tega, da bi bil zadovoljen s svojo vlogo. In zato niti ne preseneča, da se je nekdanji reprezentant znašel med tistimi, ki so po menjavi oblasti v Stožicah dobili nogo oziroma nova uprava z njimi ni podaljšala sodelovanja.


Kljub vsemu bo Burgič žogo skoraj zagotovo še naprej brcal v 1. SNL. Tik pred realizacijo je namreč njegova selitev v Novi Gorico. Zadnjih nekaj dni že trenira z ostalimi nogometaši Gorice, kot smo izvedeli, se mu je z vodstvom zdaj uspelo tudi dogovoriti za sodelovanje. Tridesetletni Zasavec bo tako spet igral za klub, kjer se je prebil na veliko sceno.

Burgič je kot član Gorice debitiral v 1. SNL, nato pa v treh letih odigral 76 tekem in zabil 30 golov. Odlična je bila predvsem sezona 2005/06, ko je zabil 24 golov in bil celo prvi strelec državnega prvenstva. Kasneje ga je pot odpeljala na tuje, toda kot član AIK-ja s Švedske je utrpel dve hudi poškodbi kolena in kasneje se nikakor ni uspel več vrniti na raven, na kateri je bil, ko je v modro-belem dresu navduševal v tandemu z Valterjem Birso.

Članki iz rubrike