Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2015 08:35:26
Deli članek:

Forlan odhaja iz Japonske

Reuters

Od stare slave se ne da večno živeti. Ta ljudska modrost še kako velja za nogomet.

Nekdaj veliko ime svetovnega nogometa Diego Forlan, nosil je denimo majice Manchester Uniteda, Villarreala in madridskega Atletica, je po osemnajstih mesecih končal japonsko avanturo pri ekipi Cerezo Osaka.

Forlan je leta 2010 osvojil zlato žogo na svetovnem prvenstvu, končal je na vrhu lestvice strelcev s petimi goli za Urugvaj, ekipa pa je v Južnoafriški republiki napredovala vse do polfinala. V spominu je ostal tudi slovenskim ljubiteljem nogometa, saj je bil v domači urugvajski postavi tekme v Montevideu, kjer se je slovenska nogometna reprezentanca pomerila z Urugvajem in izgubila z 0:2.

Šestintridesetletni napadalec, ki je za reprezentanco Urugvaja odigral 112 tekem in dosegel 36 golov, poleg tega je nastopil na treh svetovnih prvenstvih, nazadnje lani v Braziliji, je reprezentančni dres upokojil letos.

Klubsko kariero je želel še nadaljevati, a mu novi japonski delodajalci, potem ko so izpadli iz elitne druščine, ne bodo podaljšali pogodbe. Nekdaj velikega zvezdnika je doletela celo takšna usoda, da ga trener na zadnji tekmi celo ni uvrstil v rezervni kader. Forlanu tako ni ostalo drugega, kot da začne pospravljati kovčke. Urugvajec še ni vrgel puške v koruzo. Prek družabnih medijev je sporočil, da se bo vrnil domov in se najverjetneje prihodnji mesec pridružil tamkajšnjemu prvoligašu Penarolu iz prestolnice Montevidea. Kakšna bo njegova vloga v novem klubu, za zdaj še ni jasno.