900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 09.05.2015 18:09:58

Radomlje namučile Celjane

M24
Nogometaši Celja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:2 (1:0).

Celjani so z zmago proti Radomljam poskrbeli za to, da Maribor danes še ne bo slavil 13. naslova prvaka. Radomljani, ki se selijo v drugo ligo, pa so domačim povzročili kar nekaj preglavic. Čeprav doslej Maticu Kotniku še niso zabili zadetka, so mu danes kar dva, a na koncu je bilo tudi to premalo za kaj drugega kot že 25. poraz. S po dvema zadetkoma sta se sicer izkazala Celjan Benjamin Verbič, ta je proti današnjemu tekmecu v tej sezoni skupno dosegel kar sedem golov, in Radomljan Igor Barukčić.

Celjani, ki so po izenačenem uvodu stopnjevali svoj pritisk, so povedli v 21. minuti, ko je Benjamin Verbič z uspešnim strelom z dobrih 20 metrov končal protinapad. Isti igralec je nov protinapad v 37. minuti končal manj natančno, gostujoči napadalec Enis Đurković pa je ob koncu polčasa žogo poslal točno v naročje Matica Kotnika.

celje radomlje 23
M24
Zato pa je bil natančnejši njegov soigralec Igor Barkučić v 54. minuti, ki je zadel s strelom z glavo po podaji iz kota. Toda izenačenje je trajalo vsega pet minut. Verbič, ki po sezoni odhaja na Dansko, je po samostojni akciji, v kateri je preigral štiri igralce in na koncu žogo poslal v desni zgornji kot, povedel Celje do novega vodstva.

Ko se je zdelo, da bodo Radomljani v Celju zanesljivo ostali brez točk, saj je v 67. minuti Marko Perković zaradi prekrška nad Verbičem dobil svoj drugi rumeni karton (prvega je dobil le štiri minute pred tem), pa so gosti z igralcem manj izenačili v 74. minut po novem golu Barukčića.

celje radomlje 6
M24
Za nameček je pri domačih Ramon Soria Alonso nekaj trenutkov zatem dobil neposredni rdeči karton, ker je kot zadnji igralec storil prekršek nad Goranom Vukom. Toda Celjani so kljub temu spet hitro prišli do prednosti, Danijel Miškić je po podaji Jona Šporna v 78. minuti unovčil napako domače obrambe.

Štiri minute zatem je Jeslinek žogo poslal čez gol po lepi akciji gostiteljev, ki so zagrozili še minuto zatem, ko je Sunny Omoregie prišel sam pred Krisa Stergulca. Ta pa je stekel iz vrat in strel blokiral.

Celjani bodo v 34. krogu prihodnjo soboto gostovali v Ljubljani, Radomljani pa bodo dan pozneje v Domžalah gostili Zavrč.

Celje - Kalcer Radomlje 3:2 (1:0)

Celje - Stadion Arena Petrol, gledalcev 450, sodniki: Jug (Tolmin), Bezjak (Gorišnica) in Burjan (Hajdina).
Strelci: 1:0 Verbič (21.), 1:1 Barukčić (54.), 2:1 Verbič (59.), 2:2 Barukčić (74.), 3:2 Miškić (78.).
Celje: Kotnik, Jakolič (od 90. Gobec), Klemenčič, Soria, Miškić, Vidmajer, Verbič, Jugović, Lendrić (od 61. Šporn), Bajde (od 56. Jeslinek), Sunny.
Kalcer Radomlje: Andrić, Jazbec, Balkovec, Perković, Kosec, Barukčić, Avbelj (od 55. Zavrl), Cerar, Stoiljković (od 68. Rems), Đurković, Vrhunc (od 35. Vuk).
Rumeni kartoni: Perković, Vuk, Đurković, Jazbec.
Rdeča kartona: Soria (76.); Perković (67.).
Galerija

Članki iz rubrike