Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 30.04.2015 18:17:32

Matić: Ne bi smeli tako razpasti

Grega Wernig
Zmaji so poklapani zapuščali stadion pod Kalvarijo. Ob visokem porazu se dobro zavedajo, da so ostali brez nadvse pomembnih točk v boju za uvrstitev na mednarodno prizorišče.

"Do 70. minute smo bili enakovreden nasprotnik, temu primeren je bil rezultat. Nato smo dobili drugi gol po lastnih napakah, brez veze, in se potem razpadli. To se nam ne bi zgoditi. Ne bi si smeli privoščiti, da smo na tak način dobili še tretji in četrti zadetek. Poraz je seveda boleč. Tega nismo pričakovali, nadejali smo se vsega izkupička. A zdaj je, kar je. Za nazaj stvari ne moremo popravljati, a moramo storiti vse, da bi jih v prihodnje spet obrnili sebi v prid," je povedal Darijan Matić, ki je bil v ljubljanski zvezni vrsti vse preveč osamljen.

Zdi se, da je dimna zavesa Viol v 15. minuti ustrezala gostov. Mariborčani vse do odhoda na odmor niso več našli pravega ritma, zmaji so se dvignili. "Srečno smo izenačili in potem vzpostavili ravnotežje, v posameznih trenutkih smo imeli tudi pobudo. Žal brez priložnosti, enako velja za Maribor, ki do drugega gola prav tako ni bil pretirano nevaren. Toda kot že ničkolikokrat, so vijoličasti znova dokazali, da so mojstri takšnih tekem. Ko je dogajanje na igrišču enakovredno, čakajo na najmanjšo napako tekmeca in jo vrhunsko izkoristijo. To je rutina, ki jo kažejo iz tekme v tekmo. Zasluženo so na vrhu," je dejal nekdanji reprezentant.

Derbi si je ogledalo lepo število gledalcev, na tribunah se jih je zbralo skoraj devet tisoč. "Vzdušje je bilo fantastično, tako kot vedno v Ljudskem vrtu. Športno navijanje, prekrasna kulisa, pred kakršno je seveda lepše in lažje igrati, kot če se zbere denimo 200 ljudi. Ko je tako, ti prej 'vse dol pade', vse te začne hitreje motiti. Ko je stadion poln, te ne moti nič. Tečeš in igraš do zadnjega atoma moči," je slikovito opisal Darijan Matić in usmeril pogled v končnico prvenstva: "Vsaka šola nekaj stane, vendar upam, da nas ta v Mariboru ne bo predrago in da si bomo zagotovili Evropo. Potem bo sezona uspešna. Olimpija je boljša, kot je bila v preteklosti, napredek je očiten, ampak velika večina fantov še nikoli ni igrala za prvaka. Potrebujejo nekaj let, da ekipa ostane skupaj, napreduje, nabira izkušnje. V naslednji sezoni bo Olimpija gotovo mesto ali dve višje."

Članki iz rubrike