sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 29.04.2015 10:17:15

KRKA – CELJE: Za nepozaben zaključek

Grega Wernig
Čeprav se Celjani še borijo za naslov prvaka in morajo, če želijo ohraniti realne možnosti za to, v Novem mestu nujno zmagati, je v teh dneh v središču pozornosti ljubiteljev slovenskega nogometa veliko bolj kot tekma s Krko Benjamin Verbič.

Jasno, prva violina Celjanov je v nedeljo podpisala štiriletno pogodbo z najtrofejnejšim danskim klubom Københavnom, kar pomeni, da bo v rumenem (oziroma belem) dresu štajerskega prvoligaša igral le še do konca te sezone.

Enaindvajsetletni ofenzivni vezist bo tako do konca štiriindvajsete izvedbe slovenske prve lige še bolj pod žarometi. Bo dovolj motiviran? Se bo še tako trudil kot do zdaj? Ali pa bo morda moči varčeval za poletje, za nov klub, za novo avanturo?

Vprašanja, ki se pojavljajo kar sama od sebe, toda glede na Verbičev značaj, tekmovalnost, ambicioznost, so povsem odveč. Kot je celjski dragulj zagotovil v pogovoru za Ekipo24, ostaja do konca sezone osredotočen na svojo igro pri Celju, s katerim želi poravnati še neporavnane račune v pokalu, tudi v prvenstvu pa ima brez dvoma še svojo računico.


Trenutno je prvi asistent in drugi strelec lige, do konca sezone pa je ostalo še sedem tekem, v katerih bo imel Verbič več kot dovolj priložnosti, da na vrhu lestvice strelcev ulovi Marcosa Tavaresa, ki mu beži za tri zadetke. Njegovi goli bi Celju vsekakor prišli prav v boju za naslov prvaka.

Odlično priložnost za približanje vodilnemu strelcu lige bo imel Verbič že danes, ko bo Celje gostovalo pri Krki. Na prvih treh medsebojnih tekmah so Celjani proti Novomeščanom osvojili sedem točk, celjska sedmica se je med strelce vpisala na prvi tekmi, na kateri je Celje zmagalo s 3:0, na drugi, ki se je končala neodločeno z 1:1, pa je podal za zadetek Ahmedija.

Kdo ve, morda bi svoj plen proti lekarnarjem še oplemenitil, če bi igral tudi na tretji tekmi (Celje je slavilo z 2:1), ki pa jo je zaradi kazni rumenih kartonov moral izpustiti. Tokrat bo na voljo trenerju Simonu Rožmanu, manjša poškodba je pozabljena, motiviranost pa bo zagotovo na najvišji mogoči ravni.

Verbič bo namreč brez dvoma storil vse, da Celjanom priredi nepozaben zaključek. To se za najdražjega nogometaša v zgodovini kluba navsezadnje tudi spodobi.

Članki iz rubrike