sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

dm
dm
0 29.04.2015 10:10:00

RUDAR - RADOMLJE: Priložnost za številko 900

Nikola Miljković
Po teniškem porazu na domačem igrišču z Mariborom bodo poskušali Radomljani vtis popraviti na gostovanju v Velenju pri Rudarju. Obe ekipi bolj ali manj igrata le še za čast in ohranitev dobrega imena, rezultatskega pritiska pri obeh moštvih namreč že dolgo ni več.

Če so pri Radomljah med zimskim premorom še upali, da se bodo rešili zadnjega mesta in avtomatičnega izpada v nižjo ligo – takrat so za Krko zaostajali za samo štiri točke –, je po osmih tekmah v spomladanskem delu sezone jasno, da jim to ne bo uspelo.

Zaostanek dvanajstih točk sedem krogov pred koncem je prevelik, še posebej če k veliki točkovni razliki do rešilnega devetega mesta prištejemo porazno formo, v kateri so trenutno. Tako kot je že odločeno, da bodo novinci v ligi po letu dni med slovensko prvoligaško elito iz nje izpadli, je že dolgo časa znano, da bodo Velenjčani sezono končali na sredini lestvice. Na petem, šestem ali sedmem mestu, ni pomembno. Razen boljšega vtisa peto mesto ne prinaša nič več in nič manj kot sedmo.



Velenjčani bodo tako na domačem igrišču danes povsem neobremenjeni, v nogometu pa prav neobremenjenost včasih prinaša dobre rezultate. Že res, da na zadnji tekmi z Zavrčem ni bilo tako, saj Rudar ni uspel zadeti, toda Radomlje so vseeno najslabša ekipa v prvoligaški druščini in kot takšne za varovance Jerneja Javornika ne bi smele predstavljati prevelikega zalogaja.

Če bodo Velenjčani danes zadeli, se bo strelec prvega zadetka za vedno vpisal v zgodovino velenjskega nogometa, saj bo zabil 900. gol za Rudarja v prvi ligi. Jubilej, za katerega se je vsekakor vredno potruditi. Radomljani na drugi strani bodo poskušali do konca sezone vsaj nekoliko popraviti bled vtis, ki so ga pustili v dozdajšnjem delu prvenstva, skalp kluba, ki je v zadnjih treh krogih premagal Celje in Maribor, pa bi bil dober začetek.

Članki iz rubrike