Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 03.04.2015 11:06:36

Erik Janža: Spoznanje o kakovosti lige

Drago Wernig - TAKA
Zavrč bo pred naslednjim večnim derbijem ogreval Olimpijo, Maribor pa bo svoje "naprave" uravnaval na tekmi s Krko.

Mariborčani in Novomeščani so do zdaj odigrali deset medsebojnih tekem, na katerih je Krka zabila samo štiri gole, vijoličasti pa kar 23. Že to pove marsikaj o razmerju moči, še več pogled na lestvico: Maribor ima 32 točk prednosti, torej več, kot jih je Krka sploh osvojila (22).


Vse drugo kot gladka zmaga Štajercev bi bila presenečenje, ne glede na vse pa so pri vodilnem klubu na lestvici osredotočeni na prihajajočo nalogo. Tudi zaradi tega, ker Krka po zimskem premoru igra precej bolje kot v uvodnem delu sezone. 

"Malce presenetljivo je Krka med najuspešnejšimi v nadaljevanju prvenstva, vendar to le potrjuje spoznanje o kakovosti lige. Vlogo favorita na papirju je treba potrditi na igrišču. Brez popolne zbranosti ne bo šlo, v mislih je med reprezentančnim premorom bila le Krka. Želimo si, da bo v soboto znova z nami veliko navijačev. Gremo skupaj po tri točke," poudarja bočni branilec Maribora Erik Janža.

Prekmurec je januarja v Ljudski vrt prišel iz Domžal, debitiral na tekmi z Gorico, a si ob zmagi s 5:1 poškodoval stegensko mišico. "Toda zdaj sem nazaj," pravi Janža in dodaja: "Ne čutim več bolečin, lahko rečem, da sem dosegel ustrezno pripravljenost. Po oskrbi naših fizioterapevtov in ob individualnem delu s kondicijskim trenerjem sem se vrnil, treniram ves čas s soigralci in čakam na priložnost."

Članki iz rubrike