Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.01.2015 10:33:30
Deli članek:

Brazilec na Iberski polotok?

Drago Wernig - TAKA

Branilec Maribora bi utegnil do polnoči zamenjati klubske barve.

Mariborski nogometaši so v četrtek odigrali peto prijateljsko tekmo po začetku priprav. Kapfenberg ni bil dorasel nasprotnik, v mreži avstrijskega drugoligaša je končalo pet žog. Ante Šimundža je preizkusil 22 igralcev, med njimi je bil tudi Arghus, ki je bil na igrišču do 60 minute, toda veliko bolj vznemirljiva je informacija, da je bila to morda zadnja ura brazilskega branilca v vijoličastem dresu. Da, prav ste prebrali. In morda je zasneženi petek njegov zadnji dan pod Kalvarijo, kajti obstaja možnost, da se bo preselil v državo, kjer se bo prestopni rok zaključil že danes. V Španijo. Ne kamorkoli, ampak v primero division!

Za usluge Arghusa Soaresa Bordignona se zanima Deportivo iz La Corune, ki je po dvajsetih krogih s štirimi zmagami, šestimi neodločenimi izidi in desetimi porazi na 16. mestu na lestvici. Že drevi ima priložnost izboljšati izkupiček, na uvodni tekmi 21. kroga bo gostoval pri Rayu Vallecanu.

Po naših informacijah so Španci v Ljudski vrt že poslali ponudbo. Dobili smo namig, da naj bi si želeli, da bi Arghus do konca sezone branil kot posojen igralec slovenskih prvakov, nakar bi poleti sledil odkup pogodbe. Zlatko Zahović nad ponudbo španskega kluba, ki je v sezoni 1999/2000 edinkrat osvojil naslov prvaka, bojda ni navdušen, toda pripravljen je nadaljevati pogovore oziroma pogajanja in ni izključeno, da bosta obe strani naposled le našli skupni jezik. Kot smo že omenili, časa ni več veliko, najpozneje do polnoči bo gotovo jasno, če bo Arghus zapustil štajersko prestolnico in kariero nadaljeval na stadionu Riazor.