Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.01.2015 08:58:11
Deli članek:

Vse ima svoje meje

Grega Wernig

Ker že odločno predolgo zaman čakajo na poravnavo zaostalih obveznosti, kapetan Alen Jogan in soigralci niso želeli odpotovati v Rovinj, kjer je bila predvidena prijateljska tekma s hrvaškim prvoligašem Lokomotivo.

Sredino dogajanje je nazorno razkrilo stanje duha v novogoriškem prvoligašu. Oziroma razmere, ki kljub drugačnim napovedim ostajajo klavrne.

"Prijateljske tekme med ekipama ND Gorica in NK Lokomotiva Zagreb, ki je bila predvidena za sredo, ni bilo," so v sredo zvečer zapisali na spletni strani štirikratnih prvakov. Seveda bi pričakovali še kakšno dodatno pojasnilo, v prvi vrsti bi si ga zaslužili navijači, toda ostali so brez uradne razlage. A seveda ni skrivnost, da so krive zdaj že skoraj kaotične razmere v klubu. Igralci več mesecev zaman čakajo na poplačilo vsaj dela zaostalih obveznosti in popolnoma jasno je, da jim je prej ali slej moralo prekipeti. Čeprav so navajeni že vsega hudega, ima tudi njihova potrpežljivost svoje meje, v sredinem popoldnevu so nezadovoljstvo z bojkotom predvidene prijateljske preizkušnje v Istri tudi jasno izrazili. Ob tem je obetavno vsaj spoznanje, da treningov niso prekinjali, svoje obveznosti pod taktirko Cesara Beggija so opravili tudi včeraj.

"Joj, zdaj res ne morem. Sem na sestanku. Na voljo vam bom po 15. uri," se je odzval Robert Vrtovec, ko smo želeli izvedeti kakšno podrobnost v zvezi z nastalimi razmerami, predvsem pa odgovor na vprašanje, kako in kaj naprej. Sredi popoldneva smo znova poskusili, vendar še enkrat zaman. Zadovoljiti smo se morali s sporočilom "Sem na sestanku", tudi zadnji sinočnji poskus je bil neuspešen. Vsekakor dopuščamo možnost, da je bil predsednik Gorice tako zelo zaseden, da si ni mogel odtrgati niti minute, toda vendarle se bolj nagibamo k znanemu reku: "Kdor molči, stoterim odgovori." Seveda ni nobenega dvoma, da je trenutno stanje skrb vzbujajoče, in vse več je tudi takih, ki ne izključujejo niti črnega scenarija. Mrka!

"Prepričan sem, da se bodo stvari lepo razpletle, tudi sodelovanje s Parmo zaključujemo v pozitivnem duhu. Še vedno velja obljuba novih lastnikov, da bo klub poravnal svoje finančne obveznosti, določene v pogodbi. S tem bi prišli na pozitivno ničlo oziroma bi nam nekaj denarja še ostalo. Za naprej in prihodnjo sezono smo polovico proračuna zagotovili s sklenitvijo pogodbe z eno od italijanskih oglaševalskih agencij. Naše nadaljnje tekmovanje nikakor ni vprašljivo. Spomladi je osnovni cilj ostati v ligi, potem bodo ambicije precej višje, osnovna želja bo vsako leto nastopati v Evropi," je pred desetimi dnevi v pogovoru za Ekipo24 med drugim govoril Robert Vrtovec.

Sliši se nadvse obetavno, toda zdi se, da so pričakovanja vendarle pretirana, če ne celo utopična. Da bi bila Parma rešilna bilka, ni dober obet, italijanski prvoligaš ima dovolj težav s samim seboj, najprej mora rešiti svojo usodo. Denar iz luksuzne province takoj in zdaj je pretirano optimistična zgodba. To pač ne sme biti temeljni načrt za rešitev iz nastalih razmer. Če je, se Goričanom res ne piše nič dobrega, toda novi igralci iz Italije kljub temu prihajajo v mesto vrtnic. Mar po naročilu novega strateškega partnerja iz serie A? V igri naj bi bila nihče drug kot Juventus in Sampdoria.