Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2015 12:22:34
Deli članek:

Namesto Simčiča otrok Interja

vszi

Pol leta je treniral v Novi Gorici, zdaj je bil nekdanji vratar Interja in Juventusa uradno registriran za novogoriški klub.

Nogometna zveza Slovenije je za Gorico registrirala novega nogometaša iz Italije, spomladi bo v 1. SNL igral tudi Alberto Gallinetta. Gre za 22-letnega vratarja, ki se v Novo Gorico bržčas seli kot zamenjava za Vasjo Simčiča; dosedanja številka ena se je preselila k primorskemu rivalu Kopru. Galllinetta je sicer nogometaš zanimivega ozadja: v mladih letih se je sedem let kalil pri milanskemu Interju, nato je odšel k Parmi in tam začel člansko kariero. Kot posojen je nekaj tekem odigral za FeralpiSalo, potem pa ga je kar malce presenetljivo prestopil v Juventus, ki je zanj plačal 700 tisoč evrov.

Nekdanji mladi italijanski vratar za staro damo iz Torina ni odigral nobene tekme, kar v konkurenci legendarnega Gigija Buffona ne preseneča, je bil pa v pretekli sezoni šestkrat na delu med vratnicama Chietija. Ob tem je zanimivo, da se je v Novo Gorico preselil že lani poleti, odigral tudi nekaj prijateljskih tekem, ampak uradno je bil registriran šele danes.