Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2015 11:09:04
Deli članek:

V Barceloni le zato, ker je obljubil?

Reuters

V zadnjem času se veliko ugiba o tem, ali bo Lionel Messi res zapustil Barcelono in se preselil k Chelseaju.

Argentinec se zdi precej nezadovoljen, to je bilo še najbolj očitno po zadnjem prvenstvenem porazu Barce z Real Sociedadom. S stadiona Camp Nou v javnost prihajajo različne informacije o tem, da sta trener Luis Enrique in prvi zvezdnik ekipe sprta. Nekaj podobnega naj bi doživel tudi bivši trener katalonskega velikana Tata Martino, ki se je v svojem mandatu pri klubu prav tako moral ravnati po Messijevih željah.

Spor med trenerjem in igralcem naj bi bil tako le še dodaten razlog za Messijev odhod. Chelsea pa je tisti, ki naj bi bil pripravljen plačati 250 milijonov evrov, s katerimi bi odkupil Argentinčevo pogodbo.

Zdaj je olja na ogenj prilil še Henk Ten Cate, ki je med letoma 2003 in 2006 v Barceloni opravljal vlogo pomočnika trenerja, v sezoni 2007/08 pa je isto delo opravljal še pri Chelseaju. Šestdesetletni Nizozemec je namreč povedal, zakaj je Lionel Messi sploh še član Barcelone.

Reuters

"Kolikor vem, so se težave začele pred dvema letoma. Messi pa je član Barcelone samo zato, ker je to obljubil Titu Vilanovi, ko je bil ta na smrtni postelji. Vseeno sem mnenja, da bi bil njegov odhod iz kluba najboljša stvar za vse," je dejal Ten Cate, in še dodatno utemeljil svoje besede: "V Barceloni je že kar nekaj časa, zato rabi nov izziv. Še vedno je vreden veliko denarja, a njegova vrednost bo odslej samo še padala. Fant že deset let igra na neverjetni ravni, vendar nisem prepričan, da se bo še vrnil na to raven. To ni normalno, da nekdo blesti deset let, tako kot uspeva njemu. Večini najboljših nogometašev je to uspevalo sedem ali osem let. Če sem pošten, že lani ni bil na najvišji ravni, čeprav je bila njegova statistika vseeno izjemna."