Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.01.2015 08:05:11
Deli članek:

Bo čakal na bogatejše?

Grega Wernig

Zeleno-beli biser Andraž Šporar je še naprej vroč.

Informacija, da želi Sturm v svoje vrste privabiti Andraža Šporarja, je na slovenskem nogometnem prizorišču po pričakovanjih močno odjeknila. Še zlasti med navijači Olimpije, ki kljub vsem snubcem upajo, da bo najmočnejše orožje ostalo v zmajevem gnezdu. Ugibanja o tem, ali bo res tako, se bodo bržčas vlekla še kar nekaj časa, toda dejstvo je, da želi avstrijski prvoligaš iz Gradca obetavnega ljubljanskega napadalca privabiti v svoje vrste.

Nekdanji klub Darka Milaniča išče primerno zamenjavo za Marka Djuricina, ki je tik pred prestopom v Salzburg ali angleškega drugoligaša Brentford. Iz zanesljivega vira smo izvedeli, da se je generalni menedžer Sturma Gerhard Goldbrich pred dnevi v slovenski prestolnici srečal z Izetom Rastoderjem in Miletom Aćimovićem.

Avstrijci so menda pripravljeni odšteti 800 tisoč evrov odškodnine, morda bi znesek zaokrožili na milijon, kar je tudi njihova zgornja meja. Predsednik zeleno-belih nad ponudbo bojda ni ravno navdušen, toda Gradčani naj bi zeleno-belim ponujali tudi precejšen delež od nadaljnjega prestopa Andraža Šporarja.

AVSTRIJCI: V BOJU Z MARIBOROM
Dogovora za zdaj ni, Izet Rastoder si bo razumljivo prizadeval iztržiti čim več, toda pravzaprav ni nobenega dvoma o tem, da v pogajanjih z generalnim menedžerjem Sturma pretirano veliko manevrskega prostora ni več. Bo uspešni poslovnež naposled sprejel pogoje črno-belih iz avstrijske Štajerske ali bo vendarle čakal na bogatejšega snubca? To je v tem trenutku vprašanje brez odgovora, morda bo več znanega že v prihodnjih dneh.

Medtem mediji pri severnih sosedih poročajo, da Sturm v boju za Andraža Šporarja nikakor ni osamljen. To nedvomno drži, a bržčas je precej daleč od resnice, da je največji tekmec Maribor. Po vrnitvi Daliborja Volaša v Ljudskem vrtu še enega igralca konice napada skoraj gotovo ne gre pričakovati.

PO VALENČIČU ŠE DVA UPA
Sicer pa bodo nogometaši Olimpije danes začeli priprave na drugi del sezone, uvodnega treninga pa se zagotovo ne bodo udeležili trije posamezniki, ki so bili do zdaj na plačilnem seznamu ljubljanskega kluba. Poleg Filipa Valenčiča, čigar slovo je Olimpija potrdila že pred časom, sta se od zmajev poslovila tudi Jaka Corn in Mario Jurčević.

Devetnajstletni Corn, otrok Olimpije, se je članski ekipi prvič pridružil lani in na tekmi v Kranju zabil mojstrski gol, s katerim je navdušil številne. Toda ostalo, kar je pokazal, očitno ni bilo dovolj, da bi ga zadržali, Corn se je tako poslovil po vsega šestih odigranih prvoligaških preizkušnjah. Še dve tekmi manj je odigral prav tako 19-letni Mario Jurčević, še en doma vzgojeni nogometaš, ki mu je Olimpija dala proste roke pri iskanju novega delodajalca.