Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.01.2015 22:40:31
Deli članek:

Zdaj uradno v Fiorentini

Drago Wernig - TAKA

Obetavni Domžalčan se je po skoraj letu čakanja preselil v Firence.

Že nekaj časa je bolj kot ne jasno, da bo Josip Iličić do konca meseca zapustil Fiorentino, klubske barve bo morda zamenjal tudi Jasmin Kurtić, toda to kljub vsemu še ne pomeni, da ta italijanski prvoligaš tudi v prihodnje ne bo imel slovenskega pridiha. Resda ne več v članski ekipi, pa vendarle.

Že od lanskega februarja je znano, da se bo v prestolnico Toskane preselil veliki domžalski up Jan Mlakar. Predstavniki obeh klubov so takrat dosegli dogovor o prestopu, ki pa ga zaradi starostne omejitve, fant je imel šele 15 let, ni bilo mogoče uresničiti. Ko je 23. oktobra praznoval 16. rojstni dan, je bila ta ovira odpravljena in danes je Jan Mlakar v družbi zastopnika Amirja Ružnića odpotoval v Firence, kjer je podpisal dolgo pričakovano profesionalno pogodbo in tudi uradno postal član Fiorentine.

Slovenski kadetski reprezentant se bo že jutri pridružil treningom svojih vrstnikov v klubu, katerega zaščitna barva je vijoličasta, renesančno mesto ob reki Arno je zdaj njegov drugi dom. Domžalčanom bi utegnil prestop enega od največjih talentov slovenskega nogometa navreči kar milijon evrov.

"Odškodnina je razdeljena na fiksni in variabilni del, oba pa imata tudi določen terminski plan. Že sam fiksni del odškodnine se uvršča med pet največjih prestopov v zgodovini NK Domžale, če pa bo Jan nadaljeval odlične igre tudi v Firencah, lahko ta prestop postane tudi rekorden v zgodovini našega kluba,"
je ob sklenitvi pogovora pojasnjeval športni direktor rumeno-modrih Matej Oražem.