Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
07.01.2015 11:22:00
Deli članek:

Izkušena mlada zamenjava in velik talent

Arsen Perić

Vodilno moštvo prve lige tako kot pravzaprav vsi prvoligaši počasi zaključuje zimski spanec, ki je bil zagotovo miren in spokojen.

Domžalčani so v jesenskem delu igrali odlično in bodo v spomladanskem poskušali svoje dobre igre ponoviti in pripraviti prvovrstno presenečenje ter osvojiti naslov državnega prvaka.


V klubu, ki domuje ob Kamniški Bistrici, se zavedajo, da jih, če bodo želeli šokirati nogometno Slovenijo, čaka težko delo. Glavni kandidat za naslov seveda ostaja Maribor, vijoličastim bo v spomladanskem delu sezone lažje, ker se bodo lahko osredotočili le na igranje na domačem prizorišču.

Ob tem so se Štajerci tudi okrepili, prav iz Domžal so pripeljali odličnega levega bočnega branilca Erika Janžo in s to potezo še dvignili kakovost igralskega kadra. A čeprav so Domžalčani izgubili pomemben člen v svoji začetni enajsterici, bi težko rekli, da bodo v spomladanskem delu sezone kakorkoli oslabljeni.

V zameno za Prekmurca so namreč v svoje vrste pripeljali nekdanjega mladega reprezentanta Dejana Trajkovskega, ki je bil v zadnjih mesecih pri Mariboru na stranskem tiru, vendar ima kljub šele 22 letom v svojih nogah že veliko zahtevnih – tudi evropskih – tekem.

"Ker Erik Janža odhaja, smo potrebovali primerno zamenjavo na položaju levega bočnega branilca in prepričani smo, da smo jo v Dejanu tudi našli. Čeprav je bil v zadnjem času na stranskem tiru, ima Dejan za svojo starost precej izkušenj, odigral pa je tudi že nekaj zelo velikih tekem," je ob prestopu Mariborčana v vrste Domžal dejal športni direktor dvakratnih državnih prvakov Matej Oražem.

Ni pa Trajkovski edina okrepitev, ki bo pozimi prišla na stadion ob Kamniški Bistrici. Domžalčani so uspeli v svoje vrste zvabiti še enega nogometaša vijoličastih, ki bi lahko v spomladanskem delu sezone zablestel in jim morda pomagal celo do naslova državnega prvaka.

Gre za Matica Črnica, ki je bil v jesenskem delu predvsem zaradi disciplinskih razlogov premeščen v B-ekipo Maribora, a je v preteklosti že dokazal, da gre za zelo kakovostnega nogometaša. Črnica v Domžalah pričakujejo danes in v klubu so prepričani, da bo v petek, ko se bo ekipa prvič letos zbrala na testiranju, že oblekel rumeno športno opremo trenutno vodilne ekipe.

Športni direktor Oražem ima v teh dneh veliko dela, za podaljšanje sodelovanja se je uspel dogovoriti tudi s 23-letnim krilnim napadalcem Aladinom Šišićem, ki bo v Domžalah ostal do konca sezone 2015/16.

"Za menoj je prvo leto v Domžalah, v katerem si žal nisem uspel priboriti standardnega mesta v prvi enajsterici. Imel sem precej smole s poškodbami, ki so mi preprečile, da bi pokazal vse, kar znam. Vesel sem, da so mi v klubu ponudili novo pogodbo, in prepričan sem, da bom v prihodnje upravičil trenerjevo zaupanje," je dejal hitronogi Bosanec.