pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA/tp
STA/tp
0 19.10.2014 17:18:26

Domžalčani prekinili črn niz

Grega Wernig
Nogometaši Domžal so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Krko z 1:0 (0:0).

Domžale so po treh prvenstvenih tekmah brez zmage le prišle do novih treh točk. Toda pot do zmage je bila težka, saj so izbranci Luke Elsnerja odpor Novomeščanov zlomili šele v 87. minuti, ko je zadel Benjamin Morel. Domžale so po sobotnem porazu Maribora in remiju Olimpije ter današnjem uspehu prednost na prvenstveni lestvici povečali na šest točk. Krka ostaja deveta.

Gostje so takoj po uvodnem sodniškem žvižgu krenili proti nasprotnikovem golu, že v drugi minuti pa je poizkusil Nemanja Maksimović. Minuto pozneje je po podaji streljal Veljko Simić, toda veselje mu je preprečila vratnica. Novo priložnost so si gosti pripravili v peti minuti, ko je zaključil Benjamin Morel, nato pa se je igra umirila, Novomeščani pa so vzpostavili ravnotežje. Krkaši so prvič sprožili v 20. minuti, a je strel Danijela Rašića Nejc Vidmar ustavil, dve minuti kasneje pa je strel Sashe Aneffa brez težav obranil Tomislav Pelin.

Nogometaši so v drugem polčasu prikazali manj kot v prvih 45 minutah, za odtenek boljši pa so bili domačini. Najprej je v 52. minuti Josip Fuček meril mimo gola, 20 minut kasneje pa je Fuček na levi strani kazenskega prostora iskal Žigo Kastrevca, ki pa ni bil pravočasno pri žogi, da bi jo poslal v gol.

Ko je že vse kazalo, da si bosta ekipi razdelili točki, pa so v 87. minuti Domžalčani izpeljali lepo akcijo. Slobodan Vuk in Simić sta odigrala dvojno podajo, slednji se je znašel pred Tomislavom Pelinom, ki mu je strel sprva ubranil. Pri odbiti žogi je bil prvi Benjamin Morel in jo poslal v gol.





Krka - Domžale 0:1 (0:0)

Novo mesto - Stadion Portoval. 300 gledalcev. Sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj), Bensa (Kojsko).
Strelec: 0:1 Morel (87.).
KRKA: Pelin, Rašić, Vučkić (od 66. Ihbeisheh), Žižić, Buden, Fuček, Jurić (od 46. Mojstrović), Dežmar, Welbeck-Masseko, Palić, Kastrevec (od 83. Šaban).
DOMŽALE: Vidmar, Janža, Zec, Korun, Skubic, Maksimović, Majer, Morel, Šišić (od 62. Požeg Vancaš), Simić (od 90. Podlogar), Aneff (od 73. Vuk).
Rumeni kartoni: Kastrevec, Buden, Welbeck-Masseko, Žižić; Simić, Korun, Šišić, Vidmar.
Rdeč karton: -

Članki iz rubrike