Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 26.09.2014 10:47:02

Še dobro, da Aluminija ni več

Arsen Perić
Kaj imajo skupnega Zavrč, Krka in Aluminij?
Torej trije klubi, ki so bili nedolgo tega drugoligaši, nato pa so se vsi prebili tudi med elito, med katero v tem trenutku igrajo le še Haložani in Dolenjci. Preprosto: vsi se lahko pohvalijo, da na domačih tekmah z Olimpijo niso izgubili niti enkrat. Še več; prav vsi so vsakič, ko je pri njih gostoval klub iz Ljubljane, slavili.

Sedem gostovanj v Novem mestu, Zavrču in Kidričevem je Olimpiji prineslo sedem bridkih porazov. Tri pri Krki, po dva pri Zavrču in Aluminiju. Klavrna razlika v golih 4:13 še dodatno govori o tem, kako so se zeleno-beli mučili na vsaki od teh sedmih tekem. Na vsako so odpotovali kot favoriti, na vsaki so se opekli. Še dobro, da vsaj Aluminija ni več v prvi ligi!

Navijači – jasno – ne prekipevajo od navdušenja. Predvsem pa se sprašujejo: kako je možno, da je Olimpija na teh sedmih tekmah proti trem klubom, ki roko na srcu na papirju niso prav nič boljši, kvečjemu obratno, skozi okno vrgla kar 21 točk. Res je, da ne vseh v eni sezoni, a to je bolj slaba tolažba.

No, je pa lahko po sredinem tretjem zaporednem porazu v Novem mestu lahko tolažba vsaj to, da je bil to šele prvi spodrsljaj Olimpije v novi sezoni. Zmaji se lahko izgovorijo, da so imeli pač slab dan, ko jim ni šlo nič od rok. To po svoje drži; v igri so bili boljši. Imeli so tudi nemalo priložnosti, ne nazadnje so zgrešili enajstmetrovko! Zato ostaja upanje, da je bil to res le negativen preblisk. In da bo že jutri, ko bo v Stožicah gostoval Koper, bolje. A nekaj vendarle drži kot pribito: Olimpija ima težave v napadu. Trije goli na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah so preprosto premalo.

TUDI STVAR PSIHOLOGIJE
"Zatajila je učinkovitost," je po koncu obračuna na Portovalu z glavo zmajeval glavni trener Darko Karapetrović. "Imeli smo veliko število zrelih priložnosti, a jih nismo izkoristili, in ko je tako, hitro sledi kazen. Fantom nimam česa očitati, saj so dali vse od sebe. V športu pride tudi takšen dan, ko žoga enostavno noče v mrežo," je nadaljeval ljubljanski trener.

Z njim se strinja tudi športni direktor Mile Aćimović, ki je doživel prvi poraz, odkar se je spet vrnil v staro jato. "Težko je karkoli pametnega povedati po takšni tekmi. Bili smo precej boljši nasprotnik, predvsem v prvem polčasu, ko smo zgrešili praktično nemogoče. Fantom ne morem ničesar očitati, saj je bil pristop pravi, a žoga enostavno ni hotela v mrežo. Tudi takšne stvari se dogajajo v nogometu, žal se je nam to zgodilo ravno v Novem mestu," obžaluje nekdanji reprezentant, ki pa vendarle opozarja na vedno bolj izrazito težavo – neučinkovitost.

acimovic GW1_9585
Grega Wernig

Morda sta si Nik Omladič in Andraž Šporar želela preveč. Verjamem, da sta oba imela dober namen, a sta bila v obeh primerih nasprotna vratarja pač uspešnejša. Strel z enajstih metrov je tudi stvar psihologije.
Navsezadnje Olimpija na zadnjih dveh tekmah ni zadela, čeprav je imela na voljo kar dve enajstmetrovki! "Morda sta si Nik Omladič in Andraž Šporar želela preveč. Verjamem, da sta oba imela dober namen, a sta bila v obeh primerih nasprotna vratarja pač uspešnejša. Strel z enajstih metrov je tudi stvar psihologije, mi v omenjenih primerih nismo bili na pričakovani ravni, zato tudi nismo zadeli. Vnovič bom ponovil, da sem zadovoljen s pristopom, željo, motivom in energijo, ki jo kažejo naši fantje. Manjka pa nam realizacija," se zaveda Aćimović.

POČENA KOST V STOPALU
Kot rečeno, Olimpija bo po dveh zaporednih gostovanjih jutri spet igrala doma, v Stožicah se bo oglasil Koper, s katerim imajo zeleno-beli v zadnjem času dober izkupiček. "Ne bo nam lahko, še posebej zaradi poraza v Novem mestu, ki je bil po mojem mnenju nezaslužen," priznava Aćimović, Karapetrović je dodal: "Ne bo nas zavedel sredin poraz Kopra z novincem v ligi, saj se tudi Radomlje dvigajo v formi. V tej ligi lahko vsak premaga vsakogar, videli smo, kaj se zgodi, če ne izkoristiš številnih priložnosti. Verjamem, da bomo proti Kopru prikazali dobro igro in posledično osvojili nove tri točke."

Slaba novica za Karapetrovića je sicer, da se je povečal seznam poškodovanih, Maticu Finku je v Novem mestu počila kost v stopalu. "Tudi Darjan Matić je prejel močan udarec v predel reber, a upam, da bo stisnil zobe in nam pomagal do nove zmage. Nekajkrat sem že poudaril, da imamo dovolj širok nabor igralcev, ki čakajo na svojo priložnost. Najpomembneje je, da si skozi igro ustvarjamo priložnosti, in verjamem, da bo prišla tekma, ko se nam bo vse skupaj vrnilo z obrestmi. Zakaj se to ne bi zgodilo že v soboto?" je zaključil Karapetrović.

Članki iz rubrike