oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 26.09.2014 09:03:05

Zahović: Zakaj pa Nemci nimajo sreče?

Grega Wernig
Mariborčani ostajajo zvesti tradiciji.
Oziroma srhljivkam, ki jih v tej sezoni uprizarjajo eno za drugo. Zadnjo so zrežirali v Velenju, kjer so si ves izkupiček zagotovili v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je po podaji Damjana Boharja v polno zadel Marcos Tavares.

Dvanajstkratni prvaki so v Velenju dosegli namen. S tretjo zaporedno prvenstveno zmago so osvojili prepotrebne točke, a je dejstvo, da so hodili po robu prepada. Potem ko so zrli porazu v oči, so za ves izkupiček zadeli v tretji minuti dodatka odranskega sodnika Bojana Mertika.

Z vijoličastimi je srhljivka zagotovljena. Preventivni pregled srca ne bo odveč, smo mariborskim navijačem položili na dušo po koprski drami. Upravičeno, stres je njihov stalni spremljevalec. Po koprski drami, ko je Jasmin Handanović pri izidu 1:1 ubranil strel z bele točke, zgolj 14 sekund pozneje pa se je zasedba iz Ljudskega vrta veselila gola za zmago, so doživeli in preživeli še velenjsko. Tako kot na Obali, je udarila naveza Damjan Bohar - Marcos Tavares.

A to seveda nikakor nista osamljena primera, v milejši obliki se je vse skupaj začelo že v drugem prvenstvenem krogu, ko se je Luka Zahović za vse tri točke v obračunu z Radomljami med strelce vpisal v 85. in 88. minuti, štiri dni zatem se je zgodilo še na mednarodnem prizorišču. Na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov z Maccabijem iz Tel Aviva je Damjan Bohar za eksplozijo navdušenja pod Kalvarijo in zmago z 1:0 poskrbel v 94. minuti, na uvodni preizkušnji lige prvakov z lizbonskim Sportingom je Luka Zahović Mariborčanom točko zagotovil v 92. minuti.

Lahko res govorimo zgolj o naključjih ali sreči, ki je v zadnjem obdobju v "ljubezenskem razmerju" z vijoličastimi, a bo prej ali slej tudi splahnela, se ohladila, kot menijo nekateri? "Čemu takšno razmišljanje? Zakaj je pri nas na karkoli tako zelo težko pogledati z malce bolj pozitivnega zornega kota?" se je kar malce razburil športni direktor.

"Zakaj nihče ne govori o tem, da imajo morda Nemci srečo? Zakaj zanje brezpogojno velja, da vedno igrajo do zadnje minute, da so fenomeni, mi pa imamo srečo? Zakaj mi ne bi bili kot oni? Da preprosto vztrajamo do zadnjih sekund, do konca? Da smo nagrajeni za vztrajnost, za pravšnjo miselnost,"
je z zanimivim razmišljanjem postregel Zlatko Zahović, ki pa se seveda zelo dobro seveda, da podoba ekipe na stadionu Ob jezeru ni bila na primerni ravni.

Manjkalo je predvsem odločnosti in zbranosti, iz česar so izhajale vse ostale težave, ki jih je bilo kar precej. Velenjska tekma je vsekakor vnovič razkrila, da bodo imeli Mariborčani med skupinskim delom lige prvakov na domači sceni obilo preglavic, trpljenja bo še veliko.

"Rudar je bil na visoki ravni. Velenjčani imajo kakovost, izkazalo se je, da zadnji rezultati ne odražajo njihovih zmožnosti. Toda z igro si niso pripravili priložnosti, nevarnosti so nastale iz naših individualnih napak. Naš problem je bil v pomanjkanju zbranosti v obrambi in pri razvoju napadalnih akcij. Tokrat nismo bili v želeni podobi, a smo prej igrali dobro in bomo spet že na naslednjih preizkušnjah," je po srečni zmagi povedal Ante Šimundža.

Vijoličasti so zdaj sami na drugem mestu, zaostanek za Domžalčani ob tekmi manj ostaja sedem točk. "Gledamo le nase, s tekmeci se ne obremenjujemo. Domžalčani so nakazali, da so med kandidati za naslov prvaka. So v dobri fazi, naša naloga pa je, da zbiramo točke, smo osredotočeni od tekme do tekme, o stanju na lestvici se bomo pogovarjali kasneje. Najprej nas zanima le sobotno gostovanje pri Radomljah," je pristavil nekdanji odlični napadalec.

Članki iz rubrike