benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 25.09.2014 13:22:56

Javornik: Zato je najlepši na svetu

Drago Wernig - TAKA
V taboru velenjskega Rudarja so po tekmi z Mariboru vladali mešani občutki. Po eni strani je bila opazno razočaranje po prejetem zadetku v zadnjih sekundah tekme, po drugi strani pa po spodbudni igri optimistično zrejo v nadaljevanje sezone.
Velenjčani so bili v 10. krogu na domačem igrišču Ob jezeru blizu, zelo blizu zmage. Nemalokrat so jih od zadetka ločili milimetri in kanček sreče, po eni od teh so nato vijoličasti dosegli zmagovalni zadetek za nove tri točke, knapi pa tako ostajajo pri desetih na desetih tekmah. "Bili smo boljši nasprotnik, toda v nogometu obstaja nepisano pravilo, da če ga ne daš, ga dobiš," je z nekaj grenkega priokusa po tekmi povedal Ivan Firer, toda vse vendarle ni bilo tako črno, še zdaleč ne: "Odigrali smo super tekmo in dokazali smo, da se lahko po robu postavimo tudi največjim. To nam bo smernica za naprej že za naslednjo tekmo, ki jo imamo v nedeljo proti Zavrču."
Prav visokorasli napadalec je imel ob koncu tekme najlepšo priložnost za Rudar, toda žoga je zletela le nekaj centimetrov od vrat Jasmina Handanovića. "Tega enostavno ne bi smel zgrešiti. In potem smo dobili še ta nesrečni gol, tako da lahko le čestitamo Mariboru," je še pristavil nogometaš s številko sedem na hrbtu. 

jernej javornik
Drago Wernig - TAKA


S TAKŠNO IGRO PRIDEJO TUDI REZULTATI
Energični Jernej Javornik je kljub porazu iskal pozitivne strani v igri svojih varovancev, ki so se v letošnji sezoni dolgo časa sestavljali, šele s prihodom zadnjega člana Damjana Trifkovića pa so uspeli zakrpati vse vrzeli. "Mislim, da so lahko gledalci uživali v naši dobri predstavi. Ustvarili smo si veliko priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti, a jih žal nismo. Ta igra je obet za naprej in konec koncev smo bili ob preobratu danes priča temu, zakaj je nogomet najlepši in najzanimivejši šport na svetu. Mi bomo svoje priložnosti za tri točke iskali že na naslednji tekmi," je odločen Javornik. Hkrati pa je prepričan, da se bosta ta odnos in ta borbenost tudi obrestovala. Domači strateg je spregovoril tudi o težavah, ki so Rudar pestile od prvega kroga, ko niso uspeli sestaviti ekipe, ko se je nenazadnje poslovil tudi najvidnejši član ekipe v zadnjih letih Mate Eterović. "Igralce, kot sta Elvedin Džinić in Damjan Trifković, smo nedvomno potrebovali. Sicer bodo novinci potrebovali še nekaj časa, da se navadijo na sistem igre in način dela. Tudi to je posledica tega, da smo na tem mestu, kot smo. A vendarle smo optimistični, veliko huje bi bilo, če bi tokrat Maribor zmagal z 1:0, mi pa si pri tem ne bi ustvarili niti ene priložnosti." 

Članki iz rubrike