Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
24.09.2014 21:33:23
Deli članek:

Domžalčani meljejo naprej

Grega Wernig

Nogometaši Domžal so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:0 (0:0).

Domžalčani so tudi po deseti tekmi še vedno nepremagani (devet zmag in remi) in so zanesljivo na vrhu prvenstvene lestvice. Za nameček je svoj rekord povečal tudi vratar Nejc Vidmar, ki je po novem nepremagan že 990 minut. Svetovni rekorder je sicer Brazilec Mazaropi (1816 minut, Vasco da Gama), evropski pa Belgijec Danny Verlinden (1390 minut, Brugge).

Na drugi strani se novogoriška suša proti Domžalam nadaljuje, zmage proti njim niso Primorci okusili že na osmi tekmi zapored. Novogoričani so padli na predzadnje mesto na lestvici z vsega eno zmago.

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, čeprav je bilo nekaj priložnosti na obeh straneh. V 12. minuti je Rudi Požeg Vancaš meril pod prečko goriškega gola, a je vratar Vasja Simčič s konicami prstov žogo odbil čez gol. Že v isti minuti je moral gostujoči trener Luigi Apolloni opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval Dejan Žigon. Zamenjal ga je Junior Venturim.

Takoj zatem je proti vratom sprožil Benjamin Morel, a previsoko. Pet minut pozneje je Sasha Aneff z volejem sprožil malo mimo desne leve vratnice goriškega gola. Junak dosedanjega dela prvenstva Nejc Vidmar se je spet izkazal v 23. minuti, ko je ustavil strel Alessia Innocentija.

Nov plen domžalskega vratarja je postala žoga v 37. minuti, ko je do neoviranega strela z glavo prišel Ezekiel Henty. Še en dvoboj teh dveh nogometašev je domžalski čuvaj mreže dobil v sodniškem dodatku prvega polčasa po strelu Nigerijca z razdalje.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani praktično odločili tekmo. Najprej je v 50. minuti domžalska vrsta izigrala obrambo Gorice, Aladin Šišić je bil sam pred gostujočim vratarjem, z desne strani meril v nasprotni kot, a zadel vratnico. Ob tem pa so sodniki dosodili tudi prepovedan položaj.

V 55. minuti pa je Sasha Aneff Domžalčane popeljal v vodstvo, potem ko je zadel s strelom z glavo po Šišićevi podaji. Vsega dve minuti pozneje so domačini vodili že z 2:0. Nejc Skubic je po prostem strelu podal v kazenski prostor, primorski branilci so slabo posredovali in žogo dobili do Kenana Horića, ki jo je potisnil v prazno mrežo. V 80. minuti je Joshua Parker postavil le še piko na i visoki zmagi Domžal, potem ko je po Skubičevi podaji iz kota v kazenski prostor z dobrih 10 metrov zadel z glavo.

Domžalčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Celju, Gorica pa bo dva dni pozneje gostila Krko. 



Domžale - Gorica 3:0 (0:0)

Domžale - Športni park, gledalcev 600, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podobnik (veliki Gaber) in Prelog (Preddvor).
Strelci: 1:0 Aneff (55.), 2:0 Horić (57.), 3:0 Parker (80.).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Šišić (od 79. Ožbolt), Parker, Aneff (od 63. Simić), Janža, Morel, Korun, Husmani (od 39. Jelar).
GORICA: Simčič, Enow, Modolo, Vetrih, Širok, Majcen (od 46. Makinwa), Žigon (od 12. Venturim), Pasqualani, Henty, Vanin (od 69. Arčon), Innocenti.
Rumena kartona: Janža; Modolo.
Rdeči karton: /.