Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

eč
0 31.08.2014 22:22:32

Velenjčani s preobratom do zmage

Nikola Miljković
Gorica že več kot leto dni ni premagala Rudarja, tudi tokrat pa so bili Velenjčani pretrd oreh za Primorce. Trideseti medsebojni obračun v Športnem parku se je končal z zmago gostov, čeprav so bili po uri igre domači tisti, ki so vodili.

Potem ko so Novogoričani v preteklih dveh krogih osvojili štiri točke, se je razpoloženje v obmejnem mestu precej popravilo. Temu primerna so bila visoka pričakovanja pred obračunom z Rudarjem, toda devetdeset minut po začetku Luigi Apolloni ni imel kaj prida razlogov za zadovoljstvo. Njegova četa je na peti prvoligaški domači tekmi v tej sezoni doživela še četrti poraz, po katerem se lahko vprašamo: se po tem, ko je Rodolfo Vanoli izgubil službo pri Kopru, trese stolček tudi drugemu Italijanu v Prvi ligi Telekom Slovenije?

Po prvem polčasu se je sicer bolj zdelo, da bodo tri točke ostale doma. Uvodnih 45 minut je bilo glede kakovosti zelo slabih, a ko je po dobre pol ure igre Klemen Bolha v kazenskem prostoru podrl Sandija Arčona, Dejanu Žigonu ni bilo težko popeljati svoje ekipe v vodstvo. Očitno so se modro-beli z vodstvom preveč zadovoljili, v drugem delu so bili gostje namreč precej boljši. Ko je v 65. minuti Dragan Jelić z glavo žogo poslal pod prečko, se nihče ni kaj prida razburjal, Rudar si je gol zaslužil. Ko se je že zdelo, da se bosta tradicionalna tekmeca razšla z remijem, je sledila 87. minuta in igranje Amedeja Vetriha z roko v svojem kazenskem prostoru. Koprski sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko in hkrati izključil Vetriha, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Odgovornost je v svoje roke in noge vzel Ivan Firer, zanesljivo ustrelil z bele točke in s svojim tretjim golom v sezoni povedel Rudar v vodstvo. Gorici je ostalo bore malo časa za izenačenje, dejansko premalo. Končalo se je tako z 2:1 za Rudar, ki si je predvsem z dobro igro v drugem polčasu tudi zaslužil preobrat in na koncu vse tri točke.

GORICA - RUDAR 1:2 (0:2)

Nova Gorica – Stadion v Športnem parku. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelci: 1:0 Žigon (35, enajstmetrovka), 1:1 Jelić (65), 1:2 Firer (87, enajstmetrovka).
GORICA: Simčič, Vetrih, Jogan, Modolo, Enow, Žigon (od 90. Kokol), Džuzdanović (od 67. Makinwa), Johnson, Pasqualin, Arčon, Majcen (od 74. Henty). Trener: Luigi Apolloni.
RUDAR: Rozman, Klinar, Knezović, Bolha, Jahić, Kocić (od 85. Plesec), Radujko, Tolimir (od 57. Babić), Črnčič, Jelić (od 77. Saramati), Firer. Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Johnson (13), Vetrih (80); Jelić (22), Saramati (80).
Rdeči karton: Vetrih (87, drugi rumeni karton).

Članki iz rubrike