900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 31.08.2014 22:12:29

Koper ugnal Krko

Igor Vidmar
Po štirih zaporednih porazih in odstavitvi Rodolfa Vanolija so Koprčani pod vodstvom Alena Ščulca naposled prekinili negativni niz in poglobili novomeško krizo.

Primorci so večji del prvega polčasa narekovali ritem igre, medtem ko so Dolenjci svoje priložnosti iskali v povsem nenevarnih nasprotnih napadih. Gostitelji so se sredi polčasa otresli pritiska in se nekoliko bolj enakovredno postavili po robu gostom z Obale, druga polovica prvega polčasa pa je minila v absolutni prevladi kanarčkov, ki so med 36. in 43. minuto dosegli kar tri gole.

Prvega je dosegel Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti zatem so si Primorci znova skočili v objem po golu Damirja Hadžića, ki je odbito žogo spravil za hrbet Matka Obradovića, učinkovito igro pa je pred odhodom na 15-minutni odmor zaokrožil Matej Pučko po strelu z volejem, tik pred tem pa je Mitja Lotrič zadel še prečko.

Novomeški trener Miloš Rus je v začetku drugega polčasa opravil dvojno menjavo, a ta ni spremenila razmerja moči. Koprčani so imeli škarje in platno v svojih rokah in že v 51. minuti prek Pučka zapravili priložnost za vodstvo s 4:0. Isti igralec se je v 61. minuti znova znašel v idealni priložnosti za zadetek, medsebojni dvoboj pa je dobil Obradović. Le minuto pozneje so do priložnosti prišli tudi Dolenjci, a je rezervist Martin Šaban zadel vratnico, v 73. minuti pa vendarle znižali na 1:3, ko je po prostem strelu mojstrsko zadel Denis Mojstrović. Gostitelji so se skušali v končnici še bolj približati Primorcem, kljub nekaterim poskusom pa se izid ni spremenil.

GANEC IN ESTONEC NA PORTOVALU
K temu dodajmo, da se je Krka pred nadaljevanjem sezone okrepila. Nova člana sta postala Ganec Nana Addo Welbeck Maseko in Estonec Kevin Kruber. Prvi je 19-letni vezist in član reprezentance U-20, ki je prišel iz italijanskega prvoligaša Atalante, pred tem je več let igral za Brescio, drugi pa je prav tako član mlade reprezentance svoje domovine, ki je igral za finski TPS Turku, oba sta podpisala enoletno pogodbo. Koprčani pa so ostali brez Daniela Bradaschie, ki se je vrnil v domov, kjer bo igral za nižjeligaški Lucchese.

 

KRKA - LUKA KOPER 1:3 (0:3)

Novo mesto – Stadion Portoval. 350 gledalcev. Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava).
Strelci: 0:1 Žibert (36), 0:2 Hadžić (38), 0:3 Pučko (43), 1:3 Mojstrović (73).
KRKA: Obradović, Rašić, Dežmar, Ejup, Ihbeisheh, Mojstrović, Jurić, Perić (od 46. Kramar), Kramarič (od 81. Novak), Kastrevec, Fuček (od 46. Šaban). Trener: Miloš Rus.
LUKA KOPER: Radošević, Gregorič, Hadžić, Halilović, Ivetić, Žibert (od 85. Šme), Guberac, Štulac, Lotrič (od 90. Nikolić), Štromajer (od 61. A. Mitrović), Pučko. Trener: Alen Ščučac.
Rumeni kartoni: Fuček (13), Ejup (58); Žibert (19), Pučko (64), Halilović (68).
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike