volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

eč
0 29.08.2014 09:23:31

Novinec že v težavah

Arsen Perić
Zavrčani in Radomljani so bili še lani skupaj v drugi ligi, zdaj se bosta kluba udarila na prvoligaškem odru.
Razlika med drugo in prvo ligo je povsod velika. Tudi v Sloveniji, kar so letos že nekajkrat na lastni koži občutili nogometaši Radomelj. Ti so v pretekli sezoni kraljevali v 2. SNL, zdaj pa so po 540 odigranih minutah v 1. SNL povsem na dnu lestvice.

Težave Radomljanov številnih ne presenečajo, kot rečeno, preskok iz druge v prvo ligo je vse prej kot lahek zalogaj. A so seveda tudi izjeme: ena takšnih je bil prav Zavrč, torej naslednji nasprotnik Radomelj. Haložani so imeli v pretekli sezoni po šestih krogih tri zmage, torej so bili v precej boljšem položaju, kot so zdaj Radomlje. Kako bo po uvodni tekmi sedmega kroga, bomo seveda šele videli; se bo Zavrč veselil pete zmage? Ali pa se bodo radomeljski nogometaši po šestih zaporednih ničlah veselili vsaj prve točke v sezoni? Čas za to je vsekakor pravi, če četa Dejana Djuranovića ne bo začela kmalu zmagovati, ji bo voda hitro začela močno dreti v grlo. Sezona je res še dolga, zgodilo se bo še marsikaj, a ko nekdo na uvodnih šestih tekmah ne zabeleži niti enega remija, kaj šele zmage, ob tem pa prejme kar 18 golov in jih zabile le pet, je logično, da je vrag že odnesel šalo.


Ko so se Zavrčani (ti so v preteklem krogu izgubili v Mariboru) in Radomljani (ti so morali v krogu pred tem priznati premoč Celju; obe tekmi sta se končali s 3:0 za nasprotnika) nazadnje pomerili za prvenstvene točke, so bili oboji še v 2. SNL. Pisal se je april 2013, v Zavrču se je zbralo 350 gledalcev, ti pa so videli dva zadetka: enkrat se je zatresla mreža domačih, enkrat mreža gostov. Zavrč je v 50. minuti v vodstvo popeljal Jože Benko, globoko v sodnikovem podaljšku – v 93. minuti – je za veselje gostov poskrbel Velimir Varga. Ob tem pa je še kako zanimivo naslednje: tedaj je sodil Alen Borošak. Tisti Alen Borošak, ki bo nogometašem obeh ekip sodil tudi danes, ko se bo tekma začela ob 17. uri!

Oba kluba sta pred tokratno tekmo brez kaznovanih, več težav s sestavo začetne enajsterice pa ima Djuranović. Slednji je pretekli teden sicer dobil Luko Gajića, ki ga je Radomljam posodila Olimpija, a so še naprej poškodovani Igor Barukčić, Vjekoslav Andrić, Gregor Kosec in Matej Florjančič. Vprašljiv je tudi Goran Vuk.

Članki iz rubrike