Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.09.2024 21:04:30
Deli članek:

Avstrijke hitro 'ubile' upanje na morebitni čudež v Fazaneriji

Aleš Cipot

Slovenija v nadaljevanju sezone ne bo imela svojih predstavnic v skupinskem delu lige prvakinj.

KVALIFIKACIJE ZA LIGO PRVAKINJ

Na tako odmeven dosežek bo treba še čakati. In ogromno delati v navezi z (veliko) večjimi finančnimi vložki, brez katerih bodo sanje o uvrstitvi v najprestižnejše tekmovanje težko uresničljive. Ali če hočete, nedosegljive ...


Nogometašice Mure so napredovale v play-off kvalifikacij, kjer pa so naletele na veliko močnejše tekmice. St. Pölten je bil prepričljivo boljši, po domači zmagi s 3:0 so Avstrije svojo moč razkrile še v Fazaneriji.


Čeprav so se zavedale zaostanka, ki so si ga 'pridelale' pri severnih sosedih in čeprav so se prav tako zelo dobro zavedale kakovosti nasprotnic, črno-bele v pričakovanju povratnega dvoboja puške niso želele vreči v koruzo. Niso se hotele vdati v usodo ob upanju, da bi morda vendarle lahko poskrbele za senzacijo. Za čudež! Skupaj z navijači, ki se jih je sinoči v prekmurskem nogometnem hramu zbralo nekaj več kot tisoč, ampak naposled se je izkazalo, da je to misija nemogoče. Igralke St. Pöltna so ekspresno hitro 'ubile' upanje murašic ter si zagotovile večer brez stresa. Uspelo jim je že v tretji minuti, ko je bila iz bližine uspešna Valentina Mädl, ki se je kmalu zatem za povišanje prednosti izkazala še z odličnem diagonalnim strelom po prefinjeni podaji ikone slovenskega ženskega nogometa Mateje Zver.


Razlika v kakovosti je bila očitna, prav tako kot v telesni moči. Gostje ob sodniškem kriteriju, ki jim je ustrezal, niso izgubile tako rekoč niti enega dvoboja, narekovale so ritem, do odhoda na odmor se je med strelke vpisala še Melike Pekel. Varovanke Vlada Kokola so se trudile po najboljših močeh, toda soočile so se s kakovostno ravnijo, ki ji v tem trenutku niso kos, prav gotovo pa je za njimi koristna izkušnja. Močno so si prizadevale, da bi dosegle vsaj častni gol, vendar namena niso dosegle, vmes so gostje zadele še dvakrat. S še eno asistenco se je izkazala Mateja Zver, ki je s strelom z bele točke poskrbela tudi za končnih 0:5.

Mura – St. Pölten 0:5 (0:3)
Murska Sobota – Mestni stadion Fazanerija. 1100 gledalcev. Glavna sodnica: Eleni Antoniou (Grčija).
Strelke: 0:1 Mädl (3), 0:2 Mädl (10), 0:3 Pekel (34), 0:4 Vračević (67), 0:5 Zver (88, enajstmetrovka).
MURA: Gavillet, Sivolobova (od 46. Serec), Kravets, Vindišar, Šoštarič Karič (od 80. Jakšič), Vilčnik (od 60. Dolinar), Kos, Makovec, Rakovec (od 65. Hrga), Kolbl, Malakhova (od 80. Eferl). Trener: Vlado Kokol.
ST. PÖLTEN: Schlüter, Križaj (od 71. D'Angelo), Balog, Klein (od 46. Vračević), Mattner, Hillebrand, Wenger, Dubcova (od 71. Krznarić), Mädl (od 60. Glibo), Pekel (od 60. Brunnthaler), Zver. Trenerka: Liese Brancao-Ribeiro.
Rumeni kartoni (4-1): Kos (35), Malakhova (46), Gavillet (87), Kolbl (91); Balog (19).
Rdeči kartoni: -