Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2024 13:04:12
Deli članek:

Bo Mariboru pomagal do denarja iz Francije priti tudi slavni Vipotnikov naslednik?

Profimedia

Žalostno zgodbo nekdanjega francoskega velikana Bordeauxa želi pomagati rešiti tudi nekdanji ljubljenec navijačev Liverpoola.

V teh dneh je nogometni svet presenetil prestop Andyja Carrolla iz drugoligaša Amiensa v četrtoligaša Bordeaux, ki sta ga po finančnem zlomu zapustila slovenski reprezentant Žan Vipotnik in zdajšnji trener Celja Albert Riera. Danes 35-letni Anglež je takoj odprl strelski račun, dosegel dva zadetka, nato pa javnosti pojasnil, zakaj je sprejel takšno odločitev. ''Ker gre za velik projekt. Žal je klub padel nekaj lig nižje, ampak poskušali ga bomo vrniti, kamor spada,'' je obljubil Carroll, ki bo tako posredno pomagal priti do zasluženega denarja tudi Mariboru. Če bi Bordeaux splezal na zeleno vejo, bi se Štajerci lahko veliko bolj optimistično nadejali nakazila (dela) odškodnine, ki ga francoski klub še vedno dolguje za Vipotnika. Po naših informacijah naj bi šlo za kar dva milijona evrov. 

No, zaenkrat denarja v Bordeauxu še ni na vidiku, kar potrjujejo tudi Carrollove besede. ''Če sem iskren, me finančno stane, da igram za Girondins. Ampak igranje nogometa me osrečuje, v svoji karieri nisem nikoli gledal na denar,'' je sklenil Carroll in zaključil: ''Moramo se boriti po najboljših močeh, imamo odlično ekipo z odličnim trenerjem in strokovnim štabom, zato sem optimističen, da bomo v naslednjih dveh sezonah napredovali na višjo raven.''