Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.09.2024 20:52:18
Deli članek:

Žugljevi soigralci presenetili Porto

Profimedia

Nogometaši v ligi europa so odigrali prve tekme ligaškega dela tekmovanja.

Od klubov s slovenskimi nogometaši je bil danes na delu le norveški Bodö/Glimt Nina Žuglja, ki je gostil Porto in zmagal s 3:2.

Na Norveškem je Žugelj proti favoriziranemu Portu začel na klopi, tam pa tudi obsedel. Portugalci so hitro povedli, v osmi minuti je bil uspešen Samuel Omorodion, ki je poleti prišel iz madridskega Atletica za 15 milijonov evrov.

Klub iz mesta, ki leži precej severno na Norveškem, je izenačil v 15. minuti, uspešen je bil danski napadalec Kasper Hoegh, Jens Petter Hauge pa je Norvežanom v 40. minuti priigral vodstvo.

Toda v 51. minuti so gostitelji ostali z igralcem manj, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Isak Maatta. A to ni zmedlo norveške zasedbe, ki je v 62. minuti z novim Haugejevim zadetkom povišala na 3:1. Deniz Gul je v 90. minuti Portugalcem še vzbudil nekaj upov, vendar je norveška ekipa zdržala.

Tekma med AZ Alkmaarjem in Elfsborgom se je prav tako končala s 3:2, pri čemer je Ruben van Bommel dosegel dva zadetka za zmagovalce, poraženci pa so od 86. minute igrali z igralcem manj.

Ob 21. uri bodo še tekme Dinamo Kijev - Lazio, Galatasaray - Paok, Ludogorec - Slavia Praga, Manchester United - Twente, Nice - Real Sociedad, Anderlecht - Ferencvaros in Midtjylland - Hoffenheim.

V četrtek bo še devet tekem. Žiga Lipušček bo z RFS iz Rige gostoval pri FCSB v Bukarešti. Preostali pari so Fenerbahče - Union St. Gilloise, Malmö - Rangers, Roma - Athletic Bilbao, Ajax - Bešiktaš, Lyon - Olympiakos, Braga - Maccabi Tel Aviv, Tottenham - Qarabag in Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen.