Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.08.2024 16:22:38
Deli članek:

Ante Šimundža pred spopadom s Švedi takole o statusu Arnela Jakupovića

Grega Wernig

Proti Djurgardnu bo zagotovo pomagal ekipi.

Arnelu Jakupoviću se v teh dneh dogaja 'sto na uro'. Že nekaj časa ni skrivnost, da se za njegove usluge zanima Osijek, medtem pa hrvaški viri zagotavljajo, da so Mariborčani in predstavniki kluba iz Slavonije že dosegli dogovor o prestopu. Po obračunu z Djurgardnom naj bi potemtakem 26-letni napadalec zamenjal klubske barve, po teh navedbah bodo 16-kratni slovenski prvaki skupaj z bonusi dobili okrog milijon evrov nadomestila.

A to še ni vse, na Dunaju rojeni nekdanji član mlade ekipe Juventusa je dočakal tudi reprezentančno vabilo. Avstrijski selektor Ralf Rangnick je močno presenetil in ga uvrstil v kader za uvodni preizkušnji v ligi narodov proti Sloveniji in Norveški. "Imamo veliko poškodovanih in nekatere nove fante zdaj želimo videti na reprezentančni ravni. To so si zaslužili s svojimi predstavami v klubu," je pojasnil Rangnick.

Ante Šimundža se na tiskovni konferenci pred povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Djurgardnu vprašanju o statusu Arnel Jakupovića kakopak ni mogel izogniti. In o njegovi prihodnosti .... "Arnel je pripravljen in je med kandidati za nastop. Ni pomembno, kaj si želim jaz, pomembno je, kaj si želi on," se je odzval izkušeni strateg vijoličastih.