Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
23.08.2024 10:27:13
Deli članek:

Hud udarec za Rijeko: Pred povratno tekmo z Olimpijo odpadla dva ključna nogometaša

Profimedia

Na Rujevici sta bila pomembna aduta Rijeke, v Stožicah ne bosta imela pravice nastopa.

Dolgo časa je kazalo, da bodo nogometaši Rijeke na prvem obračunu z Olimpijo prišli do ugodnega izhodišča pred odločilno tekmo v ljubljanskih Stožicah. Rečani so v prvem polčasu s sijajnim zadetkom Franja Ivanovića kronali svojo premoč, a je Olimpija vzpostavila ravnotežje. Zanesljivo izvedena enajstmetrovka Pedra Lucasa sredi drugega polčasa je stvari postavila na glavo.

Zmaji so vroče gostovanje ob Kvarnerju zaključili v psihološki prednosti, domačini pa so stadion zapuščali sklonjenih glav. Hrvaška nogometna javnost pred povratnim srečanjem v vlogo favorita za napredovanje zdaj postavlja celo Olimpijo.

Enega od argumentov predstavlja suspenz dveh nogometašev, ki sta dvoboj na Rujevici odigrala v celoti, v zmajevem gnezdu pa bo moral Radomir Đalović ekipo sestaviti brez njiju.

Rijeka se bo morala na povratni tekmi znajti brez kapetana Nika Galešića, osrednji branilec si je rumeno opozorilo španskega sodnika Cesarja Soto Grada prislužil z ugovarjanjem ob dosojeni enajstmetrovki.

Še večji udarec pa bi utegnila za Hrvate predstavljati odsotnost Marca Pašalića, ki je bil predvsem v prvem polčasu četrtkovega obračuna ob strelcu zadetka Franju Ivanoviću najnevarnejši mož za vrata Matevža Vidovška. Hrvaškega reprezentanta, ki je bil pred časom tudi tarča Olimpije, je rumena kazen doletela po prekršku nad Agustinom Doffom.