Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2024 16:03:55
Deli članek:

Jürgen Klopp bo predčasno zaključil dopust, saj bo dobil ponudbo, ki jo ne bo mogel zavrniti

Profimedia

Potem ko se je legendarni nemški strokovnjak po dolgih devetih letih poslovil od Liverpoola, se nogometni svet sprašuje, kaj bo počel v prihodnje.

Jürgen Klopp bržčas dolgo ne bo brezdelnež. Čeprav bi ga številni klubi radi videli v svojem taboru, 57-letni trener po novem izbira med dvema reprezentancama. Najprej je na njegov naslov prispela ponudba iz ZDA, kjer naj bi nasledil Gregga Berhalterja.

Američani sestavljajo močno zasedbo za domače svetovno prvenstvo in Klopp bi bil sijajna rešitev za strokovno vodstvo. Vendar Nemec ni ugriznil v to jabolko in je v ZDA poslal zavrnitev. Ob zahvali za ponudbo je pojasnil, da v tem trenutku še ni pripravljen za nov izziv.

Kot vse kaže je Klopp preskočil Američane zaradi neke druge izbrane vrste, precej kvalitetnejše in predvsem bolj privlačne. Na njegovo odločitev je močno vplivala novica, da je eden od kandidatov za novega nemškega selektorja.

Mnogi so prepričani da bo prišlo po neuspehu na domačem Euru do razhoda med zvezo in Julianom Nagelsmannom, odločevalci pa močno upajo, da bo prav Klopp njegov naslednik. Predvsem pa da je prav nekdanji strateg Liverpoola pravi človek za vzpon in nove uspehe nemške reprezentance.

V tem trenutku je sicer Klopp na zasluženem oddihu. Kot je dejal, želi čim več časa preživeti s svojo družino.