asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 19.05.2024 02:09:38

Legenda z legendarno potezo, ki je rumeni zid nikoli ne bo pozabil

Profimedia
Pred nogometaši dortmundske Borussie je nenadejan vrhunec sezone - finale lige prvakov. Eden tistih, ki žari od navdušenja, je brez dvoma legendarni Marco Reus.

Reus na najboljši možen način zaključuje svojo zgodbo na Signal Iduna Parku. Po tej sezoni se bo namreč poslovil od rumeno-črnih. Včerajšnja tekma v zadnjem krogu - doma z Darmstadtom - je bila tako nekaj posebnega.

Pred 80 tisoč ponorelimi navijači, pred legendarnim rumenim zidom, je bil ob gladki zmagi s 4:0 strelec enega zadetka tudi Reus. Po tekmi so ga soigralci dvignili na roke, potem se je pridružil navijačem in na tribuni vodil navijanje.

A to še ni vse. Odmeva predvsem njegova poteza, s katero se je slehernemu navijaču zapisal v srce. Reus je namreč vsem, ki so bili na stadionu, pripravil poslovilno darilo. Navijačem je sporočil: "Hvala za vse. Poslovilno pivo je na moj račun. Vaš Marco."

Za severno tribuno, na kateri se je drenjalo 25 tisoč navijačev, so po tekmi točili brezplačno pivo. To sicer na tekmah Borussie stane 4,90 evrov. Raus je tako poravnal račun v višini 120.000 evrov.

Legendarni Nemec je že pred časom prišel na to idejo: "Akcijo sem načrtoval daljši čas. Upam, da so navijači uživali. Gotovo se bom še vrnil na ta stadion in navijal z njimi," je po tekmi povedal Reus.

Reus, sicer rojeni Dortmundčan, je član Borussie od leta 2012, takrat je v Dortmund prišel iz istoimenskega kluba iz Mönchengladbacha. Z rumeno-črnimi je osvojil dve pokalni lovoriki, za največjo (evropsko) pa se bo potegoval čez slaba dva tedna v Londonu.

Čeprav je imel precej bogatih ponudb, je vsa ta leta ostajal v Dortmundu, zdaj pa bo kot vse kaže kariero nadaljeval čez lužo v ligi MLS.

reus 1
Profimedia

Članki iz rubrike