tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

STA
STA
0 18.05.2024 17:33:17

Rogaška v Murski Soboti do zmage in prvoligaškega ostanka

alesfevzer.com
Nogometaši Rogaške so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (2:0).

Mura - Rogaška 1:2 (0:2)
* Stadion Fazanerija, sodniki: Bubek, Žunič, T. Jug.
* Strelci: 0:1 Mijić (4.), 0:2 Korošec (44.), 1:2 Maroša (55.).
* Mura: Raduha, Cipot, Pucko (od 46. Ščernjavič), Sadriu, Proleta (od 46. Turudija), Antolin (od 46. Tripi), Kasalo, Trontelj (od 14. Kurtović), Nuhanović, Jovićević (od 71. Domijan), Maroša.
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Pirtovšek, Flis, Kambič, Vujčić, Thalisson, Lovrić, Kurež (od 75. Majcenić), Korošec (od 88. Satchwell), Kregar, Mijić.
* Rumeni kartoni: Cipot, Tripi; Pirtovšek, Mulalić, Flis.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Rogaške so v zadnjem krogu rešili težavo, v katero so se spravili sami s serijo slabih rezultatov v preteklih krogih. Z deseto zmago v sezoni oziroma prvo po 10. aprilu ali petih tekmah so si zagotovili osmo mesto ter obstanek med slovensko elito.

Ali bodo Slatinčani v prihodnji sezoni člani Prve lige Telemach, bo znano v prihodnjih tednih, saj zaenkrat še nimajo tekmovalne licence. Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje je namreč v začetku maja zaradi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev zavrnila njihovo vlogo.

Rogaško sicer v petek, 24. maja, v Stožicah čaka še finale pokala Pivovarne Union proti Gorici.



Izbranci trenerja Oskarja Drobneta so v prvem polčasu izkoristili nemotivirano predstavo domačih in z dvema zadetkoma tlakovali pot do zmage. Tekmo so odprli sanjsko; v četrti minuti so prvič zatresli mrežo.

Lepo akcijo in natančni podaji Alena Korošca in Gala Kureša je v gol pretvoril Patrik Mijić.

Domači so v prvem polčasu le dvakrat streljali v okvir vrat (gostje 13-krat). Nevaren je bil predvsem poskus Nikole Jovićevića s "škrajicami", ki ga je vratar Ajdin Mulalić z veliko napora odbil v kot.

V 44. minuti je bilo 2:0. Neodločnost domače obrambe je kaznoval Alen Korošec, ki se je najprej otresel tekmeca, nato pa z natančno odmerjenim strelom premagal še vratarja Florijana Raduha.

V drugem polčasu so se gostje usmerili v branjenje rezultata. Uspešni so bili tako pri zaustavljanju napadov Mure kot zavlačevanju oziroma omrtvičenju ritma igre.

Mura je v 55. minuti sicer znižala zaostanek z zadetkom Amadeja Maroša z glavo, drugih izrazitih priložnosti pa ni imela.

Rogaška bi lahko v 75. minuti še tretjič zadela mrežo, toda po strelu Patrika Mijića s približno desetih metrov je domači vratar žogo preusmeril v kot.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike