zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 21.04.2024 17:09:46

Trikratni prvaki se borijo za preživetje, potem pa se je zgodilo tole ... (video)

Vratar, ki je dvakrat celo oblekel dres angleške mladinske izbrane vrste, je postal spletna senzacija, potem ko si je na izjemno pomembnem srečanju privoščil hudo napako.

Blackburn, ki je doslej trikrat osvojil Anglijo, nazadnje sredi devetdesetih, se krčevito bori za obstanek v Championshipu, kot na Otoku pravijo tamkajšnji drugi ligi. V neposrednem obračunu ekip iz spodnjega dela lestvice, gost je bil Sheffield Wednesday, je vratar domačih Aynsley Pears postal osrednja osebnost. A ne na takšen način, kot v prejšnjem krogu, ko je bil igralec tekme ob veličastni zmagi v gosteh pri favoriziranem Leedsu. Tokrat si je 25-letni nekdanji čuvaj mreže Middlesborugha privoščil nedopustni spodrsljaj.

Gostje iz Sheffielda so sicer sredi drugega polčasa vodili z 2:1, a časa za preobrat je bilo še dovolj. Takrat je branilec Blackburna Dominic Hyam žogo podal Pearsu, ta jo je želel z močnim udarcem poslati daleč naprej, a je tako nespretno udaril po okroglem usnju, da se je to začelo vrteti v nasprotno smer, proti domačim vratom.


Pears je sicer tekel za žogo, a je ni želel prijeti, ker bi sodnik dosodil 'indirekt', pa bi bilo boljše, če bi jo, kot pa da jo je pustil. Tako je vse skupaj izpadlo komično, žoga pa je seveda končala v mreži. Po zaostanku z 1:3 se domači niso več uspeli vrniti v srečanje, tako imajo na lestvici le tri točke naskoka pred območjem izpada.

Na svetovnem spletu je avtogol senzacija. Nekateri ga označujejo za najvidnejšega v tej sezoni. Drugi posredovanje Pearsa primerjajo s spodrsljajem reprezentančnega vratarja Paula Robinsona, ki je pred 18 leti s hudo napako poklonil zadetek Hrvatom.

Zanimivo, Pears se po avtogolu niti ni jezil na sebe, ampak je s prstom kazal na soigralca Hyama, ki mu je povsem lepo podal, potem pa je hitel obtoževati slabo travnato površino.

Članki iz rubrike