pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
1 21.04.2024 10:38:37

Albert Riera v središču incidenta! Francoski mediji trdijo: Nogometašu je prisolil klofuto!

Profimedia
Albert Riera še vedno ostaja ime, ki se pogosto znajde na dnevnem redu, ko je govora o slovenskem klubskem nogometu.

Majorčan je v eni sezoni na klopi Olimpije osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, navsezadnje zmaji zaenkrat ostajajo aktualni državni in pokalni prvaki. Ravno v Ljubljani se zato v dneh, ko je bolj ali manj jasno, da bo Olimpija v letošnji sezoni ostala brez lovorike, marsikomu kolca po strategu z Majorke.

Nekdanjemu nogometašu Liverpoola nikoli ni šlo očitati rezultatov, ki jih je beležil ob robu slovenskih zelenic, na vrh lestvice je v začetku sezone popeljal tudi Celjane, nato pa je prišel klic iz Bordeauxa. V Franciji se je Riera soočil s precej drugačnim izzivom; padli francoski velikan je daleč od želene podobe, pričakovanega učinka pa ni imel niti prihod španskega strokovnjaka.


Bordeaux bi se moral boriti za vrnitev med prvoligaško konkurenco, a je realnost precej drugačna; na zadnjih petih tekmah je Rierova četa utrpela kar tri poraze in se nahaja na skromnem 14. mestu lestvice ligue 2. Posebej boleč je bil sobotni spodrsljaj na gostovanju pri St. Etiennu, ko je Bordeaux v zaključek tekme vstopil z minimalno prednostjo in z igralcem več, nato pa je z zadetkoma v 91. in 94. minuti za preobrat poskrbel Irvin Cardona.
Riera je bil razumljivo besen, kot poročajo francoski mediji pa naj bi po koncu obračuna povsem izgubil živce. Novinar BeIN Sportsa trdi, da je Majorčan v tunelu prisolil klofuto igralcu nasprotne ekipe Yvannu Maconu.

"Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Kar se zgodi v Las Vegasu, ostane v Las Vegasu," je na novinarski konferenci na to temo v svojem slogu odgovoril Riera. Namigovanja, da je dejansko prišlo do udarca, so dvignila toliko prahu, da se je z izjavo za javnost oglasil tudi Bordeaux. "Želimo pojasniti zadeve okrog neresničnih informacij, ki krožijo po družbenih omrežjih. Pred vhodom v garderobo je prišlo do prerivanja in naš trener se je na to preprosto odzval. Zgodilo se ni nič, kar bi se delegatom zdelo vredno zapisnika," so sporočili iz Bordeauxa.

Članki iz rubrike