stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 23.03.2024 18:30:00

Uefa bo plačala odškodnino navijačem Liverpoola za fizične in psihične rane

Dreamstime
Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila, da je dosegla dogovor z delom navijačev angleškega Liverpoola, ki so zahtevali odškodnino za "fizične in psihične rane", ki so jih dobili pred finalom lige prvakov maja leta 2022 v Parizu. Višine nadomestil Uefa ni navedla.

Finalna tekma lige prvakov je bila 28. maja pred dvema letoma na Stade de France. Real iz Madrida je Liverpool premagal z 1:0 z zadetkom Viniciusa Juniorja.

Dvoboj pa se je začel s 36 minutami zamude, ker so v kaosu in gneči pred vrati obtičali številni navijači Liverpoola, ki so se nato spopadli še s policijo in varnostniki. Ti so nanje usmerili tudi solzivec. Veliko je bilo poškodovanih in aretiranih.



Uefa je sprožila preiskavo, pa kateri je "prevzela glavni del odgovornosti za resne napake pri organizaciji, vstopu navijačev in incidentov, ki so se zgodili". Poročilo s tem zaključkom so objavili februarja lani. Slednjega v tokratnem sporočilu sicer niso navedli, a je Uefa zapisala, da je zadovoljna, da je prišlo do dogovora.

Uefa je pojasnila, da je dosegla dogovor s tistim delom navijačev, ki sta jih zastopala Pogust Goodhead in Bingham Long, obenem pa dodala, da drugih obvestil ali komentarjev na to temo ne bo dala, ker sta se o tajnosti podatkov dogovorili obe strani.

Značke: nogomet, odškodnina, uefa

Članki iz rubrike