stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
1 22.03.2024 20:36:14

Svetla prihodnost slovenskega nogometa! Mlada reprezentanca 'razbila' BiH

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 na domači zelenici v Murski Soboti premagala Bosno in Hercegovino s 3:0 (2:0). Za Slovence so danes zadeli Tio Cipot, Adrian Zeljković in Jošt Pišek.

* Mestni stadion Fazanerija, sodniki: Masijev, Abdulajev, Talibov (vsi Azerbajdžan).
* Strelci: 1:0 Cipot (30.), 2:0 Zeljković (37.), 3:0 Pišek (90.+2).
* Slovenija: Turk, Ilenič, Ratnik, Kuzmič, Milić (od 90. Đapo), Begić (od 75. Perc), Sešlar (od 82. Pišek), Zeljković, Ostrc, Gradišar (od 75. Flakus Bosilj), Cipot (od 82. Brest).
* Bosna in Hercegovina: Šahinović, Omerović (od 77. Račić), Šušić, Muharemović, Mujkić (od 77. Hadžibeganović), Karić (od 46. Mehmedović), Vuković, Stajić (od 56. Božičković), Kulašin (od 46. Rozić), Bristić, Šakota.
* Rumeni kartoni: Sešlar, Begić, Milić; Vuković, Muharemović, Bristrić, Šakota.
* Rdeči karton: Muharemović (49.).

kvalifikacije-za-evropsko-prenstvo, u21, slovenija, bih, fazanerija
Slovenija U21 - BIH U21 3 : 0.
Martin Metelko


Slovenska reprezentanca Slovenije do 21 let je z današnjo tekmo proti Bosni in Hercegovini na Fazaneriji vstopila v drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci Milenka Aćimovića so v jesenskem delu dobili tri od štirih kvalifikacijskih preizkušenj v skupini H.

Mladi Slovenci so se prve zmage razveselili prav proti današnjemu tekmecu, ki so ga v Sarajevu premagali po preobratu v režiji Tjaša Begića in Tia Cipota. Po domačem porazu s Francijo, je oktobrski ciklus postregel z dvema zmagama proti Cipru s 3:0 in Avstriji z 1:0. Tudi drugo polovico kvalifikacij so začeli uspešno z zmago proti vrstnikom iz BiH.

Slovenci imajo zdaj, sicer s tekmo več, 12 točk in so na vrhu skupine H. Francozi so pri devetih točkah, Avstrijci pri sedmih. Nogometaši Bosne in Hercegovine imajo po današnjem porazu tri točke. Na dnu skupine je Ciper z eno osvojeno točko.

Po prve pol ure igre so bili Aćimovićevi izbranci nekoliko podjetnejši, a je tudi Bosna postajala vse bolj nevarna. Okoli 30. minute so bili gostje tudi blizu vodstva, ko je David Vuković dobro streljal iz prostega strela, a se je z lepo obrambo izkazal kapetan Martin Turk.

kvalifikacije-za-evropsko-prenstvo, u21, slovenija, bih, fazanerija
Slovenija U21 - BIH U21 3 : 0.
Martin Metelko


Tekma se je nato povsem razživela, po napaki gostujoče obrambe in odvzeti žogi so Slovenci povedli, zadel je Cipot po podaji Nejca Gradišarja.

Ni dolgo trajalo, da so mladi Slovenci povišali prednost na 2:0. Sedem minut kasneje je Svit Sešlar iz kota poslal sijajen predložek pred vrata Bosne, žogo pa je z glavo v mrežo zabil Zeljković.

Dvoboj bi se nato moral še bolj odviti v slovensko korist, saj je Slovenija v 43. minuti dobila enajstmetrovko, ko je Vuković v kazenskem prostoru povlekel Nina Milića. A darilo je zapravil Sešlar. Sprva mu je Muhamed Šahinović ubranil strel z bele pike, nato pa je z glavo žogo poslal le mimo gola.

Slovenci so večino drugega polčasa na zelenici preživeli z igralcem več od tekmeca, saj si je v 49. minuti Tarik Muharemović prislužil še drugi rumeni karton in bil izključen. Po slabih desetih minutah nadaljevanja bi lahko prednost Slovenije bila znova višja, a je Marcel Ratnik stresel vratnico. Nekaj trenutkov za tem je mimo meril Milić.

Gradišar se je kmalu zatem sam znašel pred gostujočim vratarjem, a je Šahinović dobil dvoboj iz oči v oči. Na drugi strani je Turk zaustavil strel z glavo Mateja Šakote. Podobno je slovenski kapetan storil v 79. minuti po novem poizkusu Šakote.

Tekma je bila praktično že odločena, a so Slovenci zmago vseeno potrdili s tretjim zadetkom na tekmi. Slovenci so žogo spet odvzeli bosanski obrambi, Pišek pa je nato natančno zaključil.

Naslednja tekma mlade Slovence v lovu na EP čaka v začetku septembra proti francoskim vrstnikom. Nekaj dni za tem bodo igrali še proti Cipru, 11. oktobra pa zadnjo tekmo z Avstrijo.


* Kvalifikacije za EP 2025 do 21 let:
- skupina H:
- petek, 22. marec:
Slovenija - Bosna in Hercegovina 3:0 (2:0)
- torek, 26. marec:
18.00 Avstrija - Ciper

Članki iz rubrike