tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

stanislav zore brezje 2023 Necenzurirano

Pridiga nadškofa Zoreta o evtanaziji in ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

nu
nu
0 23.01.2024 13:37:57

Perišić se je vrnil v Split, zdaj pa je že v Beogradu! Objavil je fotografijo, na kateri ... (foto)

aba
Hrvaški reprezentant Ivan Perišić v Splitu povzročil norišnico, a takoj po vrnitvi domov sedel na letalo in se odpeljal – v Beograd.

Potem ko se je 34-letni nogometaš odločil, da bo kariero nadaljeval v domačem mestu, so šle ambicije v dalmatinski prestolnici v nebo. Nekaj točkovne zaloge iz jeseni v primerjavi s tekmeci je obudila misli o naslovu državnega prvaka, ki ga v Splitu čakajo že od sezone 2004/05, prihod Perišića pa je te misli spremenil v obsesijo.

Vendar Perišić v tem trenutku svojim novim soigralcem ne more pomagati. Poškodbe še ni saniral, zato bo trajalo vsaj še dva meseca, bržčas še kakšen teden več, da bo pripravljen za igro. Ko se je vrnil domov, se je takoj odpravil v Beograd, kjer bo opravil dobršen del rehabilitacije. Srbski profesor kineziologije Andreja Milutinović je eden najboljših strokovnjakov, ki bo lahko Hrvata kar najhitreje vrnil v proces vadbe.

perisic beograd


"Tečem in tu ni težav. Čez dva ali tri tedne bom začel delati z žogo. Na igrišče naj bi se vrnil v začetku aprila, a natančno kdaj, še ne vem. Ne želim hiteti, saj gre lahko vse po zlu. Rehabilitacijo skoraj v celoti opravljam v Beogradu, zato sem tudi zdaj tukaj. Vedno, ko sem poškodovan, delam z Andrejo," je povedal Perišić po sklenjenem dogovoru s Hajdukom. Obenem je objavil fotografijo, kako dviguje uteži in na velikem zaslonu spremlja košarkarsko tekmo lige ABA.

Jeseni (tudi takrat je bil pri Milutinoviću) je v Areni spremljal veliki derbi med Crveno zvezdo in Partizanom.

Perišić je za Hajduk podpisal do konca sezone kot posojeni nogometaš Tottenhama. V Splitu naj bi ostal tudi v prihodnji sezoni, ko bo mesečno prejemal en euro, a ima v pogodbi bonuse glede nastopov v evropskih tekmovanjih. Čeprav je bil mladinec Hajduka, v tem klubu še nikoli ni zaigral v članski zasedbi. Pri osemnajstih je namreč odšel v francoski Sochaux, kjer je igral za drugo ekipo, potem pa nastopal še za belgijska Roselare in Brugge, nemške Borussio Dortmund, Wolfsburg in Bayern, italijanski Inter ter angleški Tottenham. V hrvaški reprezentanci je od leta 2011 dalje na 129 tekmah dosegel 33 zadetkov.

Članki iz rubrike