IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
1 29.10.2023 21:31:23

Navijači Marseilla napadli avtobus nogometašev Lyona, grdo jo je skupil trener Fabio Grosso! (foto + video)

Profimedia
Vodstvo francoskega nogometnega prvenstva je zaradi napada navijačev Marseilla na avtobus Lyona prestavila obračun med obema tekmecema. V kamenjanju klubskega avtobusa je bil po navedbah AFP poškodovan trener Lyona Italijan Fabio Grosso.

Z obračunom Marseilla in Lyona na Velodromu bi se moral končati 10. krog francoskega prvenstva, a so ga sodniki in vodstvo lige zaradi neredov pred stadionom prestavili.

"Upoštevali smo mnenje ekipe Lyona, ki tekme ni sposobna odigrati," je na izredno sklicani novinarski konferenci dejal sodnik derbija Francois Letexier.

V napadu na avtobus je poškodbe poleg Grossa utrpel tudi njegov pomočnik, še piše AFP. Po poročanju novinarja francoske tiskovne agencije so s kamenjem povsem razbili eno od oken avtobusa, na posnetkih pa je opaziti okrvavljenega Grossa, ki so mu pomagali do zdravniške pomoči.


Devetouvrščenemu Marseillu (12 točk) se zdaj obeta kazen domače zveze. Pred dnevi so točko zaradi petarde, ki je med tekmo zadela vratarja Clermonta, odvzeli Montpellierju. Dvoboj pa bodo ponovili brez navijačev, je pred dnevi poročala AFP.

Lyon na lestvici ligue 1 zaseda zadnje mesto. Na devetih tekmah je osvojil le tri točke.

Na lestvici je prva ekipa Nice, ki je po petkovi zmagi proti Clermontu zbrala 22 točk. Eno manj ima PSG, ki je danes v gosteh premagal Brest s 3:2. Monaco je po današnjem porazu proti Lillu (0:2) ostal pri 20 točkah.

Slovenski trener Luka Elsner je z Le Havrom remiziral proti Metzu (0:0) in ostaja v spodnji polovici razpredelnice z 11 točkami.

Članki iz rubrike