medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

STA
STA
0 21.10.2023 21:18:30

Londonski derbi brez zmagovalca, liverpoolski pripadel rdečim, City na vrh

Profimedia
Nogometaši Chelseaja in Arsenala so se v londonskem derbiju v 9. krogu angleške lige razšli z 2:2. Liverpoolski obračun Liverpoola in Evertona je dobil prvi z 2:0, z 2:1 pa je branilec naslova Manchester City odpravil Brighton. City in Arsenal sta zdaj s po 21 točkami na vrhu lestvice.

Chelsea je proti Arsenalu že vodil z 2:0, potem ko je Cole Palmer v 15. minuti unovčil enajstmetrovko, v 48. pa je na 2:0 povišal Mihajlo Mudrik. Toda topničarjem je do konca uspelo rešiti točko. Declan Rice je zadel v 77., Leandro Trossard pa v 84. minuti.
Sobotni del dogajanja je odprl liverpoolski derbi, ki ga je z goloma Mohameda Salaha, ta je zdaj pri sedmih golih v sezoni, dobila rdeča zasedba. Egipčan je najprej zadel v 72. minuti z bele pike, nato pa še v 97. minuti. Evertonova ekipa je od 37. minute igrala brez izključenega Ashleyja Younga.
Manchester City je proti Brightonu dvakrat zadel v prvem polčasu, strelca sta bila Julian Alvarez in Erling Haaland, z devetimi goli prvi strelec lige. Častni zadetek za Brighton je dosegel Ansu Fati.

salah pm
Profimedia
Prepričljiv je bil Newcastle, ki je Crystal Palace odpravil s 4:0, Jacob Murphy, Anthony Gordon, Sean Longstaff in Callum Wilson so se vpisali med strelce.

Bournemouth je doma izgubil proti Wolverhamptonu z 1:2, pri čemer je Saša Kalajdžić zmagoviti gol dosegel v 88. minuti. Brentford je s 3:0 zmagal proti Burnleyju, Nottingham Forest in Luton Town pa sta igrala 2:2.
Na lestvici imata City in Arsenal po 21 točk, Liverpool jih ima 20, toliko kot Tottenham ob tekmi manj. Sledijo Newcastle, Brighton in Aston Villa s po 16 točkami.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike