Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
8 17.10.2023 14:43:03

Messi, Haaland ali kdo tretji?! Razkrito ime naslednjega prejemnika zlate žoge!

Profimedia
Španci zatrjujejo, da sta zmagovalca v obeh kategorijah že znana.

Ugledna francoska revija France Football bo 30. oktobra v Parizu organizirala že 67. podelitev zlate žoge. Najprestižnejše individualno priznanje v svetu nogometa je lani pristalo v rokah Karima Benzemaja, letos pa se laskavi naziv najboljšega nogometaša na svetu očitno vrača k tistemu, ki si ga je v svoji karieri lastil največkrat.

Čeprav nas do uradne razglasitve rezultatov ločita še slaba dva tedna, so športni svet presenetile informacije, da sta zmagovalca tako v ženski kot moški kategoriji že znana.
Španski Sport je kot prvi poročal o tem, da bo nagrado za najboljšo nogometašico prejela zvezdnica Barcelone in španske izbrane vrste Aitana Bonmati, ki jo na podelitvi Uefa Best v Monaku nagradila že Evropska nogometna zveza.



Naziv najboljšega na svetu naj bi bil medtem znova rezerviran za Lionela Messija, ki bo po poročanju Špancev v finalnem glasovanju prehitel napadalca Manchester Cityja Erlinga Haalanda. Za 36-letnega Messija, ki se je z Argentino konec minulega leta pozvpel na reprezentančni prestol svetovnega nogometa, bo to že osma zlata žoga. S tem bi Argentinec še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem Cristianom Ronaldom, ki ima v svojih vitrinah pet prestižnih trofej.

Hkrati bi Lionel Messi s to zmago prestavil še en mejnik; postal bi prvi nogometaš, ki bi zlato žogo osvojil kot igralec kluba izven Evrope. Messi je med poletnim prestopnim rokom zapustil vrste PSG-ja in okrepil ekipo Inter Miami, ki igra v severnoameriški ligi MLS.

Članki iz rubrike