Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2023 11:09:25
Deli članek:

Škandal pretresa Hrvaško! Dinamo po umoru grškega navijača domov pretihotapil navijača, podrobnosti šokirajo ...

Profimedia

Drama v Grčiji je zdaj dobila nove razsežnosti.

Iz Hrvaške prihajajo naravnost šokantne novice, ki so povezane z avgustovskimi navijaškimi izgredi v Grčiji. V začetku avgusta so navijači Dinama množično odpotovali v Atene, kjer bi se moral Dinamo v kvalifikacijah za ligo prvakov pomeriti s tamkajšnjim AEK-jem, a je bila tekma odpovedana. V noči pred tekmo je prišlo do hujših navijaških spopadov, v katerih je eden od navijačev domače ekipe izgubil življenje.

Grška policija je takrat aretirala več deset oseb in jih pridržala, še zdaj pa tam čakajo na konec preiskave in sojenje. Vsa zgodba je zdaj dobila nove razsežnosti, eden od hrvaških navijačev oziroma članov navijaške skupine Dinama Bad Blue Boys naj bi se kar z ekipo pretihotapil v domovino.

"Klub je že mesec in pol v strahu, da v javnost ne bi prišle informacije o tem, kako se je po odpovedani tekmi na letalo s celotno ekipo Dinama vkrcal tudi slepi potnik. V Grčijo je odpotovalo 64 članov Dinamove delegacije, iz Atene pa se jih je vrnilo 65. Ta slepi potnik je bil eden od članov Bad Blue Boysov, ki ga je Dinamo v tisti noči pretihotapil v svoj hotel, mu dal svoja oblačila in ga nato s čarterskim letom pretihotapil v Zagreb," piše hrvaški Nacional in dodaja, da je šlo za Dina Kordića, ki je sin člana uprave Dinama Željka Kordića.