najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 03.10.2023 19:05:42

To so besede, ki tresejo Maribor: Ante Šimundža je povedal, zakaj je prišel v Ljudski vrt!

ALESFEVZER.COM
Na novinarski konferenci so Mariborčani predstavili naslednika Damirja Krznarja.

Na klop vijoličastih je drugič v karieri sedel Ante Šimundža. Ob njegovem imenovanju je pred sedmo silo spregovoril športni direktor Marko Šuler: "Anteja Šimundže mislim, da ni treba predstavljati. Niz dogodkov je zahteval hiter odziv, mi pa zdaj predstavljamo trenerja in ne nekoga, ki je prišel domov ali nazaj, temveč nekoga, ki je prišel nekaj narediti. To je glavna in poglavitna stvar. Hitro smo našli skupne interese in skupen jezik, tako da lahko že jutri zavihamo rokave in začnemo pot, ki bo Maribor peljala tja, kamor Maribor po mojem mnenju spada. Hvala Anteju, da je sprejel ta izziv. Vsem nam pa želim srečo in energijo za to, kar delamo. Vložiti moramo vse, da bomo Maribor spet gledali tam, kjer mora biti. To je naša želja in zato smo naredili te poteze."


Po vrnitvi na mesto trenerja 'svojega' Maribora pa je spregovoril tudi Ante Šimundža. "Privilegij in čast sta, da sem spet postal trener Maribora. Maribor je moje mesto, Maribor je moj klub. Vse, kar se je zgdoilo prej, so lepi spomini in zgodovina, na katero je Maribor lahko ponosen, na katero sem tudi sam ponosen, saj sem bil del tega kot igralec in trener. Stvari pa so take, da se je v nogometu in življenju vedno potrebno dokazovati. Nisem eden tistih, ki razmišljajo v smeri, da sem prišel sem samo zato, ker imam rad Maribor, prišel sem delati. Stvari so take, kot so, če bi bilo vse okej, me verjetno ne bi bilo tukaj. Mobilizirana morata biti tako športni kot klubski del, vsi se tega zavedamo, rabim podporo navijačev in njihovo energijo, ki je bila v Mariboru vedno ekstra. Dejstvo pa je, da moramo to energijo sprovocirati. Veseli bomo vsakega, ki nam bo stal ob strani in bo naše žrtvovanje in delo potrdil s svojo prisotnostjo, mogoče z aplavzom. Imamo veliko odgovornost do mesta Maribor in do kluba, ki lahko predstavlja slovenski nogomet v Evropi. Stvar je jasna, zavihati moramo rokave in začeti delati."

Znan je tudi novi strokovni štab Maribora. "V njem bosta Damjan Ošlaj in Luka Bašić, vsi ostali ostajajo, to pa ne pomeni, da bodo ostali," je o svojih najožjih sodelavcih spregovoril Šimundža.

Članki iz rubrike