cat-floor-simbolicna Svet24.si

Našli so ga po letu dni

višji-jaz Svet24.si

Prestopajmo meje razuma!

885891_1698149615-snezic2-16981495925 Necenzurirano

Janša je lagal: s Snežičem sta v rednih stikih

klakocar golob m24 mv Reporter.si

Glavobol za Goloba: »drama queen« Urška ...

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Suzana Žan Njena.si

Je Suzana vedela, da Žana doma čaka simpatija?

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

ro
ro
0 28.09.2023 09:49:56

Norišnica v Splitu v pričakovanju Dinama … To bo nov mejnik v klubski zgodovini, decembra pa se bo zgodilo nekaj velikega

Profimedia
Na Hrvaškem ob koncu tedna večni derbi.

Dalmacijo znova trese nogometna mrzlica, prihajajoči 10. prvenstveni krog ponuja večni derbi. Nabito poln Poljud bo gostil spopad Hajduka in Dinama, včeraj popoldne je bilo na voljo le še 800 vstopnic, toda pozor – do vročega obračuna, ki se bo začel v nedeljo ob 18. uri, si jih lahko priskrbijo zgolj aktivni člani kluba, ki so pred vsako domačo preizkušnjo v tovrstni prednosti pred drugimi.
Verjeli ali ne, teh je že 99 tisoč (med njimi je 20 tisoč takšnih, ki imajo sezonsko karto), zdaj pa Splitčani lovijo nov mejnik na hrvaškem prizorišču, ki je za vse druge klube nedosegljiv. Prizadevajo si, da bi do spopada z zagrebškimi modrimi presegli številko 100 tisoč, kar je kakopak osupljiv podatek. Da bodo v Dioklecijanovem mestu dosegli namen, skoraj ni dvoma, navijači pa so hkrati prepričani tudi o tem, da bodo njihovi ljubljenci ugnali rivale z Maksimirja. Po osmih odigranih dvobojih so beli na vrhu lestvice z dvema točkama več od Rijeke in Dinama, ki ima še tekmo manj. Ob tem kot primerjavo s slovensko sceno dodajmo, da je bila najcenejša vstopnica za derbi 15 evrov (južna in severna tribuna), za vzhodno tribuno je bilo treba odšteti 20 evrov, za zahodno pa 30.
Za dodatno evforijo v Dalmaciji je sicer poskrbela napoved Sportskih novosti, da se bo v zimskem prestopnem roku domov vrnil nihče drug kot Ivan Perišić, ki trenutno okreva po operaciji kolena. To naj bi lastnik Tottenhama Daniel Levy obljubil predsedniku Hajduka ob sklenitvi dogovora za prestop obetavnega Luke Vuškovića k spursom, ki bo potrjen v bližnji prihodnosti. Londončani bodo za mladega branilca menda odšteli kar 11 milijonov evrov fiksne odškodnine.

Članki iz rubrike