Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.08.2023 12:17:22
Deli članek:

Haalandu po rekordni sezoni še ena nagrada

Profimedia

Norveški napadalec Manchester Cityja Erling Haaland je prejel laskavi naziv najboljšega igralca leta v izboru angleškega združenja profesionalnih nogometašev (PFA), so poročala tiskovne agencije.

Triindvajsetletni Haaland je nagrado prejel po izjemni prvi sezoni v Angliji v dresu Cityja, potem ko je podrl številne rekorde.

Haaland je v sezoni na 35 prvenstvenih tekmah dosegel 36 golov in podrl prejšnji rekord 34 golov v eni sezoni, ki sta si ga delila Andy Cole in Alan Shearer, ki je veljal skoraj tri desetletja. Skupno je v lanski sezoni v 51 nastopih zabil 52 golov.

Norvežan je postal prvi tuji igralec po Nizozemcu Ruudu van Nistelrooyu v sezoni 2001/02. ki je nagrado osvojil v svoji debitantski sezoni v premier ligi.

Haaland je skupaj s soigralcem iz Manchester Cityja Kevinom De Bruynejem in Argentincem Lionelom Messijem tudi med finalisti za nagrado igralec sezone 2022/23 po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa).

Norveškega nogometnega zvezdnika pa so pred tem na Otoku izbrali za igralca sezone 2022/23 v angleški ligi. Haaland je zmagal v javnem glasovanju, ki je bilo združeno z glasovi 20 kapetanov klubov.

Prav tako je postal nogometaš leta v izboru športnih novinarjev v Angliji.