nevihta, šiška Svet24.si

Foto: To so posledice bliskovite lokalne nevihte v...

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 23.08.2023 15:19:34

Bomba zatresla Otok! Na Old Traffordu na pomolu velike spremembe, je to konec prevlade Cityja?

Profimedia
Danes zjutraj so angleški mediji objavili, da je dogovor sklenjen, do spremembe lastništva pa bo prišlo oktobra.

Manchester United prehaja v roke arabskih šejkov, natančneje katarskih milijarderjev. Klub je v izložbi že od lanskega novembra, takrat je družina Glazer naposled klonila pod dolgotrajnimi protesti in pritiski navijačev in se odločila zapustiti angleški klub.

V igri za nakup rdečih vragov sta bila dva kupca: Britanec Jim Ratcliffe, favorit zdajšnjih ameriških lastnikov, saj bi v tem primeru ohranili nekaj delnic, in katarski bogataš šejk Jassim. Kot pravijo zadnje informacije, je slednji dobil bitko. Njegova ponudba v višini sedmih milijard evrov je bila nepremagljiva, tako bodo trikratni evropski in 20-kratni angleški prvaki prišli v katarske roke.

jassim man utd


Posel naj bi bil dokončal sredi oktobra, takrat se bo družina Glazer (bržčas ob navdušenju navijačev) s polnimi vrečami denarja poslovila od Manchestra. Leta 2005 so namreč za enega najboljših klubov na svetu plačali manj kot milijardo.

Navijači so polni pričakovanj, njihov ljubljeni klub namreč polzi iz zgornjega razreda angleškega klubskega nogometa. Premer ligo je nazadnje osvojil v sezoni 2012/13, v ligi prvakov že dolgo ni pomemben dejavnik. Jassim jim s pompoznimi izjavami in velikopoteznimi načrti boža dušo.

Katarski šejk je za začetek napovedal deset odmevnih okrepitev. A pozor: to je bilo maja, danes pa nekateri niso več na voljo. Na njegovem majskem seznamu so: Harry Kane, Kim Min Jae, Alexis Mac Allister, Adrien Rabiot, Victor Osimhen, Dušan Vlahović, Frenkie de Jong, Kvicha Kvaratskhelia, Kingsley Coman in Ronald Araujo. Ne glede na vse, je Jassim napovedal spektakularen poletni prestopni rok - čez eno leto.

Članki iz rubrike