Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
23.08.2023 14:00:38
Deli članek:

Razkrivamo: Pred vrati Stožic nov tujec! Vezno vrsto Olimpije bi lahko kmalu okrepil še en Južnoameričan!

alesfevzer.com

Prihaja namestnik Agustina Doffa?

Pred Olimpijo je še zadnja preizkušnja v letošnjih kvalifikacijah za evropska tekmovanja. Obračuna s Qarabagom bosta odločila, ali bodo zmaji svojo krstno evropsko jesen preživeli v konferenčni ligi ali ligi Europa. Boj na dveh frontah narekuje oster ritem tekem, pestro pa je tudi dogajanje v ozadju ljubljanskega kluba.

Kot smo razkrili v tiskani izdaji EkipeSN, je Olimpija tik pred prvo veliko prodajo v tem prestopnem roku. Od zmajevega gnezda se bo v naslednjih dneh po vsej verjetnosti poslovil Svit Sešlar, hkrati pa je to napoved pestrega zaključka poletne nogometne tržnice v Stožicah.

Po Diogu Pintu naj bi zmaji še dodatno zgostili konkurenco v zvezni vrsti. Na položaju zadnjega vezista bo namestnika dobil Agustin Doffo, na radarju pa je po naših informacijah tudi 'box-to-box' vezni igralec. V tej vlogi (za zdaj) pri Olimpiji igra kapetan.

Po poročanju Sportkluba naj bi Ljubljančani eno od okrepitev našli v Redi Boultamu, 25-letnemu nizozemskemu vezistu, po naših informacijah pa je tik pred vrati zmajevega gnezda še en tujec. Snovalci kadrovske politike pri Olimpiji so novo potencialno okrepitev našli v Urugvaju.

Zelo resno naj bi zmaji spremljali 23-letnega Agustina Pereza, trenutno nogometaša urugvajskega prvoligaša Plaza Colonia. Perez, zanimivo, ni še nikoli zaigral v tujini, v ljubljanski zasedbi pa bi v prvi vrsti najverjetneje razbremenil soimenjaka - doslej nepogrešljivega Agustina Doffa.

Pereza pogodba z Urugvajskim klubom sicer veže do izteka letošnjega koledarskega leta, Transfermarkt pa njegovo vrednost ocenjuje na pol milijona evrov.