Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2023 14:01:36
Deli članek:

Ko sta se na tekmi v Angliji poškodovala dva sodnika, se je zgodilo nekaj nepričakovanega (video)

Neverjetno naključje je hotelo, da se je potem, ko se je poškodoval eden od stranskih sodnikov in je na njegovo mesto vskočil četrti sodnik, poškodoval tudi ta.

Zgodilo se je na tekmi Ligue One, pravzaprav v tretji angleški ligi, med Portsmouthom in Cheltenhamom. Ko sta kar dva sodnika morala zapustiti zelenico, še druge zamenjave pa ni bilo, je bila v 57. minuti tekma prekinjena. Kako naprej?

Uradni napovedovalec je, preden bi dokončno prekinil srečanje, po zvočniku nagovoril vse gledalce, če je morda med njimi kakšen kvalificiran nogometni sodnik. Julian Browning, ki je dotlej sodil tekme v lokalnih nižjih ligah, je začutil, da je to njegov veliki trenutek. Veliki navijač Portsmoutha se je javil in s tribune zakorakal na zelenico.

"Dobil sem opremo od drugega pomožnega sodnika - kratke hlače in nogavice, ki jih je imel v slačilnici za rezervo. Potem so v prostorih kluba našli še nogometne čevlje," je po tekmi razlagal Browning, ki je v trenutku postal prava senzacija. Ko je prvič dvignil zastavico, dosodil je avt, je občinstvo ponorelo.

"Že 50 let sem velik navijač Portsmoutha. Že od nekdaj sem lastnik sezonske vstopnice. Adrenalin je začel delati. Skrbelo me je dvoje: kako se bom odzval ob sporni situaciji in kako bom ostal miren, če moj Portsmouth doseže zadetek," je še razlagal sodnik.

Imel je srečo, če lahko temu tako rečemo. Ni bilo zadetkov, tako da skušnjave ni bilo. Tudi spornih situacij, ki bi ga lahko pahnile v neprijeten položaj, na njegovi strani igrišča ni bilo. Pod črto je dobro opravil svoje delo, predvsem pa je rešil zagato in pomagal tekmo spraviti pod streho.